måndag 30 juli 2012

Faktablad om förskolan

Bloggen Förskolan i fokus ger ett bra tips så här när terminen ska planeras. Varför inte sätt upp regeringskansliets faktablad om förskolan i hallen, eller diskutera denna på ett föräldramöte? Texten visar på att förskolan är en professionell, pedagogisk verksamhet, finns det något viktigare att förmedla till föräldrarna?!

image

Kolla även in Förskolan i fokus andra inlägg. Christel som skriver är pedagogisk handledare, brinner för utvecklingsarbete och bjuder på en hel del tänkvärda tips för förskolan!

torsdag 26 juli 2012

Praktiska övningar

Kolla in den fina bloggen The helpful garden, där finns många foton och långa listor med praktiska övningar som är enkla att fixa.

Praktiska brickor

fredag 6 juli 2012

Montessori-cirkel för dokumentation

I en diskussion i facebookgruppen Gratis montessorimaterial kom det fram önskemål på en montessori-sol, alltså en cirkel där man dokumenterar när barnen presenterats ett material inom språk, matematik, geometri och sensoriskt.
En sådan fick jag av en tidigare kollega för några år sedan och tänkte därför nu dela den med er. Jag har inte arbetat med denna själv dock!
image
Tanken med cirkeln är att man fyller i när barnen arbetat med ett visst material. Man börjar inifrån och går utåt. Kanske skulle man kunna göra ett halvt kryss när man presenterat den och det fullständiga krysset när barnet behärskar att arbeta självständigt med materialet. Eller kanske skriva datum i olika färg eller dylikt. Längst ner finns alfabetet och där kan man markera när man presenterat en bokstav osv.
Renate från Norge ville ha en norsk version av cirkeln så hon gjorde en översättning, det tackar vi för! Resultatet blev en norsk montessorisirkel.
Är det någon som vill översätta ytterligare är det bara att maila!

onsdag 4 juli 2012

Material till klassiska sagor!

Early Learning HQ bjuder på figurer från Sagan om de tre små grisarna. Klistra upp på glasspinnar och ni har finfin sagolek!

image

Det finns även pinn-figurer från sagan Rödluvan

image

och Guldlock och de tre björnarna

image

och även Hans och Greta.

image

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...