torsdag 16 februari 2012

Alfabet med bilder att skriva ut

Early learning HQ har gjort ett jättefint alfabet. Dock är det ju på engelska så jag tog mig friheten att göra om det för att passa svenska genom att lägga till å ä ö och fixa lite med bilderna. Många bilder funkar ju på båda språken, men några bilder tog jag bort och sedan la jag till några bilder från Open Clip Art och från Microsoft office bilder.
Såhär ser den engelska versionen ut.
image
Det går att redigera det alfabetet, och det finns även en tom mall om ni vill göra ert eget. Det blir två bilder per a4. Här är min variant av alfabetet:
image
Hoppas ni har nytta och glädje av detta alfabet!


Kolla även in siffror med antal att skriva ut!

15 kommentarer:

 1. Tack för det fina alfabetet. Jag upptäckte att det för bokstaven E är ett litet b istället för ett litet e längst upp.
  Du är en härlig inspirationskälla.
  Mvh
  Anne

  SvaraRadera
 2. Tack Anne! Jag har uppdaterat med ny (förhoppningsvis) korrekt version!

  SvaraRadera
 3. Tack för ditt arbete! Det är så roligt att få ta del av allt du gör! Tack igen /Helena

  SvaraRadera
 4. Helena, tack för din kommentar, det gläder mig så!

  SvaraRadera
 5. Hej!!
  Gillar verkligen ditt alfabet som är snyggt och i lagom storlek. Skulle vilja ha något liknande med siffror. Finns det eller får man försöka att skapa själv.

  SvaraRadera
 6. Elin, vilken bra idé!
  Jag blev så sugen, så jag gjorde ett eget!
  Publicerar i veckan.
  Maria

  SvaraRadera
 7. Fint alfabet- men det vore önskvärt att anpassa bokstäverna till Svensk skolstil- särskilt de små bokstäverna är inte de som barnen lär sig i skolan!

  SvaraRadera
 8. Hej!
  jag har en fråga
  vilket alfabet är yngaste och äldaste?

  SvaraRadera
 9. hej! jag arbetar på en norsk förskola och skulle gärna vilja ha den tomma mallen eller ditt alfabet i word dokument så jag kan ändra stavelser och så men den sida som den engelska versionen ligger på verkar vara en betal sida. jag hittar inget tillgängligt material. skulle du kunna hjälpa mig? min mail är astrid.karlsson@edu.arjang.se så tacksam! har försökt många ggr men får inte till det! mvh astrid

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Säger som Astid att jag inte lyckas ladda ner den tomma, inte heller får jag till det så att jag redigera i din version. Kan du vara vänlig och maila till jenny.fago@ronneby.se ?

  SvaraRadera
 11. Hej! Jag lyckades inte komma åt dit fina memory som jag tänkte printa ut åt mina pojkar, hoppas att det funkar en annan dag.

  SvaraRadera
 12. hej varför kan man inte skriva ut alfabetet?? filen finns inte står det :(

  SvaraRadera
 13. Hej!
  väldigt fint alfabet som jag skulle vilja anpassa efter barnens intressen, har du möjligtvis kvar den tomma mallen så man kan redigera. kommer inte åt den från hemsidan. I så fall skulle du väldigt gärna kunna få maila den till mig om du har lust. mikaela_lundberg13@hotmail.com

  SvaraRadera
 14. Hej!
  Superfint alfabet men kan inte ladda ner det ��
  Har du tid och möjlighet får du väldigt gärna maila det till jnimmer@hotmail.com
  Mvh Josefine

  SvaraRadera
 15. Hej.
  Jag har skrivit ut ditt alfabet till vår avdelning men kan inte komma åt den tomma mallen utan att betala. Om du har tid får du jätte gärna mejla den tomma mallen till mig, då jag väldigt gärna vill använda den i vår verksamhet. sandrasjogren1989@hotmail.com
  Tack på förhand.

  MVH, Sandra.

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...