måndag 23 september 2013

Upptäckarflaskor

Hej!

Välkomna till en ny vecka!

Jag har tidigare bloggat om upptäckarflaskor, något som jag verkligen gillar och nu med bebis hemma satte jag igång och gjorde egna. Snabbt, enkelt och roligt. De flaskor jag använt är vanliga 50 cl mineralvattenflaskor, skulle gärna vilja ha lite mindre och stadigare dock. Får se vad jag kan hitta på. Kanske ni har några tips?

flaskor collage

Jag har helt enkelt haft i sånt jag hade hemma. Den första jag gjorde består av lite vatten, olja och karamellfärg. Roligt när det rullar och att skaka såklart! De andra består av glitter, ett halsband, vatten och glitterpulver samt pompoms i olika färger och storlekar. Möjligheterna är oändliga, man kan göra i olika färger, med knappar, pärlor, småleksaker, naturobjekt, vad som helst som går ner igenom korken! Roligt att försöka variera vikt, form, färg och ljud.

Molly har de mest i munnen än så länge, men tittar fascinerat när jag t ex vänder på den med glitter och det gnistrar. Det är också roligt att höra på de olika ljuden som flaskorna gör. Jag har även haft besök av en liten ett och ett halvt-åring som också älskade dessa flaskor och undersökte längelänge.

Jag är alltid med när Molly leker med flaskorna, och har valt att “bara” skruva på korkarna jättehårt men ska dessa användas i verksamhet är det givetvis viktigt att tejpa eller limma igen flaskorna!

7 kommentarer:

 1. Hej! Bl.a. Loka har liten mindre modell av flaskor, 33 cl. Kanske den kan vara ett alternativ. Men stadigheten är ju fortfarande inte så bra. Vi har använt denna typ av flaskor på mitt jobb i träningssärskolan, fungerade toppen! Tack för en bra och inspirerande blogg! / therese

  SvaraRadera
 2. Just ja, Loka! Tack för tipset, och för en fin kommentar, roligt att höra!
  :)
  Maria

  SvaraRadera
 3. Hej! Vitamin Well-flaskorna är inte mindre, men lite stadigare och helt "släta", dom använder jag till mina yngsta på förskolan :)
  //Camilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Camilla, tack för tipset, ja, de är fina i formen!
   Maria

   Radera
 4. Jag har använt "Merflaskor" dom har större hål och då kan man stoppa i smådjur också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lena, smart! Kan vara något för framtiden. Tack!

   Radera
 5. I will make these bottles of discovery for my son
  duck life

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...