tisdag 5 november 2013

Hemgjord fingerfärg

Jag har tänkt göra fingerfärg själv eftersom jag vill att det ska vara okej att stoppa i munnen. Även om fingerfärg man köper inte är giftig så känns det ändå bäst med en så liten. När vi sedan blev bjudna på ettårskalas blev det äntligen av!

Jag kollade runt och det verkar finnas två varianter kokbar fingerfärg på nätet, med mjöl (3 msk mjöl och 1 tsk salt i 3 dl kallt vatten) eller potatismjöl. Jag valde det senare.

Gör såhär:

Koka upp 5 dl vatten med 2,5 msk potatismjöl under omröring. När det efter en stund tjocknar helt magiskt delar man upp det i blandningen i skålar och blandar i hushållsfärg. Man kan säkert färga med exempelvis blåbär och gurkmeja men jag körde på den enkla varianten. Sen är det bara att hälla upp i burkar och kladda på!

fingerfärg från förskoleburken

Skulle dock inte tro att det går så bra att spara teckningarna, detta är nog mer för upplevelsen. Läste nånstans att det kan vara idé att lacka målningen om man vill försöka bevara den. Färgen blir väldigt genomskinlig, men härligt att känna på.

fingerfärg från förskoleburkenMed några fina burkar blev denna fingerfärg en finfin ettårspresent!

----

Fler tips om fingerfärg:

Här har jag tipsat om ett annat recept för fingerfärg och jag vet att en del använder yoghurt eller fil och hushållsfärg, vilket ju verkar superlätt!

Är det någon som har ett annat recept, lämna en kommentera så fyller jag gärna på här!

5 kommentarer:

  1. Signe tackar för presenten! Jättekul med fingerfärg och extra kul med en hemgjord present!! Tack fina Maria!

    SvaraRadera
  2. Tänkte prova detta med min dotter imorgon förmiddag, har aldrig provat något liknande så detta ska bli riktigt roligt!

    SvaraRadera
  3. En liten fråga; fingrarna färgas inte utan det går att tvätta sig ren?

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...