måndag 25 januari 2010

Till Vildingarnas Land

Ikväll blir det inga material eller länkar, utan istället detta ett boktips.

Ikväll har jag nämligen varit på förhandsvisning av Till Vildingarnas Land. Filmen var väl helt okej, väldigt gripande men inte sådär magisk som jag hade förväntat mig...

Boken däremot är riktigt häftig, spännande och lite läskig! För er som inte har koll så handlar det om Max som blir utan middag och sen uppe på sitt rum åker till ett land med vildingar som han tämjer, men längtar sedan hem till tryggheten.

Boken kan läsas rakt upp och ner och ger upphov till intressanta diskussioner. Det står 3-6 år, men jag tror att barnen gärna får vara fyra år...

Frågor som empati, respekt för andra och trygghet tas upp. Vill man kan man ju ta in skapande i det hela och göra masker, man kan leka rollekar, ta upp begrepp som stor och liten, mjuk, hård, mörker och ljus, kyla, värme osv. Mycket läsvärd!


2 kommentarer:

  1. Det har ju pratats en del om filmen.. så lite nyfiken är jag allt. Boken däremot minns jag att jag inte alls gillade när jag var liten.Därför har jag heller inte läst den för min pojke. Inte heller på jobbet. Han kan väl däremot ha hört den när han hade ålder inne för att gå på förskola, det vet jag inget om.... Men så är det ju med allt smaken är som baken - delad

    SvaraRadera
  2. Jamenvisst, på jobbet finns det massor med böcker som jag tycker är halvtrista och som barnen ÄLSKAR. Och vice versa!

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...