onsdag 2 februari 2011

Gästbloggare!

Jag har ju tidigare berättat att jag antagligen kommer att få besök här på bloggen, och nu sker det!

Jag är jätteglad att få presentera Maria Flanagan Sundqvist för er! Maria kommer att skriva här då och då och jag är säker på att ni kommer få glädje av hennes texter, hon är en riktigt inspirationskälla! Här nedan kommer hennes första inlägg där hon presenterar sig. I högerspalten kommer det finnas en liten ruta med länk till Maria samt hennes alla inlägg.

----------

Tack för att du vill att jag ska vara med på din blogg, Maria. Det känns spännande på många olika sätt…

Faktiskt är det så att det är inte bara spännande utan också lite läskigt. Jag vet ju inte alls vilka ni är som läser det jag kommer skriva men jag ser fram emot att få lära känna er alla!

Jag är snart 47 år och arbetar med lite olika saker. Jag är lärare i botten och har under stor del av min lärarkarriär arbetat på en liten resursskola med elever i alla åldrar som av någon anledning inte kunde vara kvar på sin egen skola, ofta var det kopplat till deras beteende. Jag arbetade där i många år och älskade utmaningen att få vara delaktig i att skapa förändringar hos de här eleverna så de kunde återvända till sina hemskolor. Trots många svårigheter var det ändå ett väldigt positivt arbete där vi arbetade väldigt målinriktat. Målet var alltid att skapa förändringar i beteendet så de kunde komma tillbaka till deras hemskolor och fungera på ett bättre sätt. Den här delen av mitt liv ligger mig varmt om hjärtat och jag lärde mig otroligt mycket under de här åren.

Numera arbetar jag inte som lärare längre utan arbetar med vuxna istället. Jag arbetar som handledare inom olika verksamheter, håller kurser, föreläser och har även egen mottagning där jag möter människor som vill skapa förändringar i sitt liv.

Jag möter många människor under en vecka och älskar dessa möten! Jag träffar en del nya och en del gamla bekanta. Jag har ett väldigt spännande arbete som innebär att jag får ta del av många människors liv och tankar. Det innebär ett stort ansvar men också ödmjukhet och nyfikenhet inför vad de här människorna har att berätta. Jag blir så imponerad av de som söker upp mig. Jag tycker det kräver stort mod att stanna upp i livet och spegla det jag gör och hur jag har det men jag tycker också att det är mycket viktigt! Jag blir imponerad av människor som faktiskt stannar upp och tänker till var jag är på väg i livet. Bara för att jag gjort saker på ett speciellt sätt hela mitt liv kanske det inte är det bästa. Det kanske finns ett annat sätt att tänka och göra saker på. Jag tycker därför det är modigt att ta steget att träffa någon som kan hjälpa till för det är inte alltid lätt att göra livsförändringar helt själv. Ibland är det bra att träffa någon som kan utmana, stötta och hjälpa till för att jag ska kunna göra förändringar. Jag har turen att vara den där ”någon” och får ta del av många människors livsförändringar och jag älskar det! Det är så roligt att få ta del av människors utveckling och framgång. Att få se människor göra positiva livsförändringar som ger livet en ny mening och som gör att livet blir lite roligare. Både kropp och själ behöver lite smörjning ibland, eller hur?

Jag kommer här att dela med mig lite av mina tankar och erfarenheter, både det jag upplever i arbetet men också i mitt liv för övrigt. Jag hoppas att jag här kan inspirera och få dig att tänka vidare kring arbetet eller i ditt privata liv men jag hoppas också att du kan ge mig idéer kring vad du tycker är viktigt. Skriv gärna kommentarer och frågor till mig.

Jag ser fram emot våren och vad vi kan göra tillsammans….

Varma hälsningar,

Maria, maria (@) modescien.se

2 kommentarer:

  1. Hej Maria!
    Jag är en av dem som har förmånen att på arbetstid få träffa dig just för att få stöttning men också för att reflektera över hur vi möter och påverkar människor omkring oss, stora som små. Du gör ett fantastiskt jobb och att du ska vara här på förskoleburken kommer att bli kul och intressant att följa. Lycka till!
    Vänligen………….Mia (Talgoxen)

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...