torsdag 24 oktober 2013

Gör egna halsband av kastanjer!

Ett av mina favortträd är utan tvekan hästkastanj. Dessa magnifika träd är fantastiska året runt, på vintern med knotiga grenar, på våren med stora knoppar, på försommaren med fantastiska blomklasar och så nu på hösten med frukterna, dessa härliga kastanjer!


Jag plockar alltid och vi använder till att pyssla med, i konstruktionslek, som dekoration, som plockmaterial i matematiken med mera med mera. Dessutom är de så sköna att bara hålla i handen. 


Mönster med kastanjer, ekollon och plastlock. 


I år har jag för första gången testat att borra i dem! Jättelätt (bra om de inte torkat ) och det tog inte många minuter. Jag och min brorsdotter, som är fem, skapade sedan dessa halsband med kastanjerna, bomullssnöre och stora träpärlor. Jag gjorde en nål av lite ståltråd för att kunna få  snöret genom kastanjerna. Kan tänka mig att det hade funkat fint med piprensare också. 

Resultatet. Visst blev de härliga? Blir alldeles glad av dem!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...