söndag 24 april 2011

Överlämning–hjälp?

Så är det ju snart dags att lämna ifrån sig de äldsta barnen… Lärare kommer på besök, det är öppet hus överallt och telefonen ringer ständigt om dessa barn!

På mitt jobb är det första gången vi lämnar över barn, vilket ju såklart känns vemodigt men också spännande. Vi håller så smått på och gör nya traditioner, men inspiration är hett efterlängtad.

Hur gör ni för att ge barnen en fin avslutning på förskoletiden och för att göra övergången till skolan så smidig och bra som möjligt?

Skriv gärna en kommentar så sammanställer jag svaren till ett inlägg!

5 kommentarer:

 1. Våra barn gör besök på skolan fyra gånger under våren. Och deras nya fröken hälsar på en gång hos oss.

  Sen har avgående barn en fest - dom väljer helt själva hur den ska utformas, men den ser som regel ut som föregående år efersom alla läntar efter att få arrangera sin fest. Dom brukar uppträda som småstjärnorna inför övriga barn och inbjudna släktingar, sjunga några sånger "på riktigt" och sen bjuda på fika - som dom valt/bakat. Som regel någon form av tårta. I samband med festen (som brukar ligga i samband med skolavslutningen) "avtackar" vi de äldsta barnen (även om det är några veckor kvar till alla går på sommarlov) och dom får då även sina portfolios samt mappen med teckningar.

  SvaraRadera
 2. Adorable blog award is waiting for you :-)
  You can check it out here:
  http://leptir-mojpribor.blogspot.com/2011/04/new-award-adorable-blog.html

  SvaraRadera
 3. Läste en rolig idé i tidningen Förskolan i våras om hur de lät sina barn "kastas" ut genom ett fönster, det är allt roligt med ngt galet också... Hos oss har vi inte haft ngn egen fest till detta, men det vore roligt att införa. Vi sjunger och uppträder på sommarfesten och så får barnen med sig sin portfolio, som det är nu. På ett av mina barns förskolor hade de"förskolestudent" - det ordet gillade jag inte. Men det är en bra idé med en egen fest, det hade de den sista dagen alla sexåringar var där tillsammans innan sommarlovet. /Karin

  SvaraRadera
 4. Hej! Det är en intressant å givande blogg du har.. :) På vår förskola har vi en tradition med att barnen får sin portfoliopärm i samband med sommarfesten då pärmen högtidligt delas ut framför övriga barn och föräldrar och andra anhöriga.. Sedan har vi även en avskedsfest för barnen, då det serveras trerätters middag. Sedan delar vi ut dikten: Önskan(skriven av peter LeMarc). Ett uppskattat inslag där vi tackar barnen för deras tid hos oss...

  SvaraRadera
 5. Tack för era tips, det är så roligt att få höra hur det går till på olika förskolor!

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...