måndag 29 mars 2010

Tjuv

är ett spel som tränar taluppfattningen. Det är så enkelt så att det är löjligt.

Två barn spelar. De får 10 saker var (plockisar, gem, kastanjer, stenar...) och slår sedan tärningen varannan gång. Det antalet tärningen visar får barnet som slog ta ifrån den andra spelaren. Detta sker sedan fram och tillbaka tills att ena spelaren har alla sakerna. Jag brukar säga att spelet tar slut och inte att en vinner, för barnen hos oss är så himla tävlingsinriktade, men det är ju en smaksak.


Idén och bilden är från skapligt enkelt, titta under fliken matematik.

4 kommentarer:

 1. Jättebra idé! Den ska jag absolut försöka spara i minnet =)

  SvaraRadera
 2. Superbra!:) Min 5-åring är superintresserad av matte, så detta kommer hon säkert gilla. Men det funkar ju mede treåringarna med, bara man är med och stöder dem i räkningen.

  SvaraRadera
 3. Åh det där låter kul! Det ska jag försöka spela med mina.
  Thanks!

  SvaraRadera
 4. Ja, detta spel är faktiskt väldigt populärt! Man får komma ihåg att det enkla ofta är bäst!

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...