tisdag 25 maj 2010

Alfabet att färglägga

Det finns ju kopieringsunderlag till alfabetsfärgläggning att köpa, men de brukar vara ganska dyra. På nätet finns massvis med alfabet att färglägga. På engelska… Men det fungerar ju inte för oss, för det blir ju fel begynnelsebokstäver. Jag tog mig i kragen och skapade nu ett eget med hjälp av gratis clipart. Det är ett a4 för varje bokstav, med en versal och en gemen samt en bild som börjar på bokstaven. Barnen får sedan färglägga både bokstaven och bilden.
Hos oss har vi en alfabetspärm framme för barnen att ta fram när de har lust. Detta ger dem en introduktion till bokstäverna. Man berättar helt enkelt för dem vad bokstaven heter, hur den låter och att saken börjar på den bokstaven. Oftast väljer barnen att börja med “sin” bokstav. Detta ökar på ett lekfullt sätt deras medvetenhet kring bokstäver.
       image image
UPPDATERING: Jag har gjort om alfabetet så att det är en annan stil på bokstäverna, nämligen montessoriscript.
image  image

8 kommentarer:

 1. Tack för alla tips och idéer som ni delar med er av. Mycket bra!

  SvaraRadera
 2. TACK !!!

  Som jag har letat efter detta, precis vad jag behöver för sonen nu när han vill lära sig alfabetet

  SvaraRadera
 3. Anne-Lie, tack för din kommentar, vad roligt!

  SvaraRadera
 4. Hej
  Jag har letat länge efter alfabet att färglägga. Nu kan jag inte skriva ut dem. Kan du kanske maila mig?
  kayinan@hotmail.com
  Mvh Karina

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag har också letat länge efter detta, men kan inte skriva ut det då det står att filen inte hittas. Skulle du vilja skicka det till min email? flikkan1@hotmail.com Vore så tacksam!

  SvaraRadera
 6. Hej!Kan du Maila mig med alfabetet? Står ogiltigt pdf-format..
  carolind107@gmail.com
  Tack på förhand!

  SvaraRadera
 7. Hej! Kommer inte åt materialet härifrån. Kan du snälla skicka det per mail?

  Mvh Minna
  minna.nordgren@gmail.com

  SvaraRadera
 8. Hej! Jobbar som förskollärare och skulle gärna vilja ta del av dina dokument, men jag kan inte öppna dom, kan du skicka dom till mig på min mejl?! Tack för en bra hemsida! Mari.lovgren@pitea.se

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...