söndag 3 februari 2013

Matteskatten–recension och utlottning!

Jag har tidigare tipsat om boken Matteskatten och nyligen hörde författaren Rose-Marie Eriksson av sig och erbjöd mig att lotta ut den till en av er!

image


Om boken:

“Här beskrivs ett konkret arbetssätt där barnen får möta matematiken i kombination med utomhuspedagogik, lek och rörelse, utan att det känns skolaktigt.  Bokens syfte är att ge pedagoger i förskolan kunskap och inspiration till ett lekfullt matematikarbete som känns meningsfullt, utvecklande och roligt för såväl barn som vuxna."

Jag bad Rose-Marie skriva några rader om sin syn på det matematiska lärandet i förskolan. Här är vad hon skrev:

Min syn på inlärning i förskolan är att den först och främst ska ske på lekfullt sätt och kännas inspirerande och rolig, för både barn och för pedagoger. Genom att visa så mycket som möjligt konkret och att låta barnen själva prova och undersöka, ger man dem större möjlighet att ta till sig och lära sig. Annat som är viktigt att tänka på är att man försöker använda alla möjliga begrepp och lägesord i de vardagliga samtalen med barnen, och att man ofta tar tillfälle att visa dessa konkret. På så sätt blir barnen vana vid att höra orden, samtidigt som de också ges möjlighet att förstå vad de betyder. Det är också viktigt att återkoppla tillsammans med barnen, eftersom det dels leder till ökat ordförråd och ökad förståelse hos barnen, men även eftersom det ger pedagogerna en bra uppfattning om vad och hur barnen förstått olika saker/uppgifter/händelser.
Jag känner mig också tvärsäker på att Det man lär med glädje minns man bäst! :)
Rosie Eriksson

Lite om boken:

Boken har massor med konkreta bilder från verksamheten som inspirerar. Den bygger mycket på arbetet i vardagen. Boken är uppbyggd av en kort teoretisk del i inledningen och sedan följer massvis med matteaktiviteter.

Kapitel:

Djuren omkring oss, Matematik under promenaden, En dag i parken, På matteäventyr i skogen, Mat och matematik, En dag på stranden, På alla platser och i alla väder och En stund med problemlösning.

Mina åsikt

Jag gillar ju verkligen när det är konkret och lättillgängligt, vilket jag tycker att boken är.Den är tydligt strukturerad per aktivitet med vad man behöver och hur man gör, men även en rubrik som heter var finns matematiken och med någon mening beskriver det matematiska målet. De många och stora bilderna i boken tilltalar mig också.

Nu till UTLOTTNINGEN!
För att tävla: lämna en kommentar till detta inlägg, där ni skriver varför ni brukar besöka
Förskoleburken, gärna så konkret som möjligt. Kom ihåg att även skriva er mailadress i kommentaren.

För en extra chans att vinna: tipsa om denna tävling på er blogg eller facebook och lämna en extra kommentar här med länken.

Tävlingen avslutas söndagen den 3 februari 2013 kl. 24.00. Vinnaren annonseras tisdagen den 5 februari.
Lycka till!

Tävlingen är avslutad!

----------
 

Redogörelse för villkor

Författaren Rose-Marie Eriksson har skickat mig ett exemplar av boken, ingen annan ersättning har utgått. Alla åsikter är mina egna!

55 kommentarer:

 1. Jag har inte besökt Förskoleburken så ofta, jag snubblade över den av en slump när jag googlade efter matteidéer till min barngrupp. Jag tycker om att sidan är lättnavigerad, tydlig och intressant. Det märks att du brinner för ditt arbete och jag tycker att det är en fantastiskt bra idé att på detta vis dela med sig av sin kompetens. Vi pratar ofta på min arbetsplats om att ta tillvara på varandras olika kompetens och detta är ju ett strålande sätt.

  SvaraRadera
 2. Jag jobbar som förskollärare i förskoleklassen. Eftersom vår verksamhet är en bro mellan förskola och skola så tycker jag att det är alldeles utmärkt att variera mellan förskoleburken och skolburkens fantastiska tips och ideér! Det finns saker som passar alla - både i stort och smått. Jag tycker mycket om ämnesindelningen, för om barnen t.ex. visar stort intresse för engelska kan jag med ett klick hitta mängder av suveräna tips! joviskarameller@hotmail.com

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag besöker Förskoleburken nästan varje dag, för att få inspiration och nya ideér. Nästa vecka ska vi starta upp vårt matteprojekt, där vi bland annat ska använda Ipads. Ser fram emot att få mer tips och hjälp om hur vi ska använda den som ett pedagogiskt verktyg. Denna bok har jag inte sett förut, och den verkar väldigt intressant. Så jag håller alla mina två tummar för att det blir jag som har turen att få vinna!!

  Mvh Irene Eliasson
  irene.eliasson@dorotea.se

  SvaraRadera
 4. Skrev två väldigt inspirerande kommentarer som inte verkat komma fram. Här kommer en sista inte lika inspirerande kommentar! Läser allt via RSS i princip varje dag för att samla inspiration, och boken verkar väldigt intressant. Allt för mig, om detta kommer fram...

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Varje gång jag har planering och får en stund vid datorn så är förskoleburken jag tittar på varje gång. Många tips får jag som jag anpassar till mitt arbete i grundskola och fritidshem. Är en pysseltokig pedagog som känner att jag har hittat rätt sida att få tips ifrån helt enkelt :)
  Kram My Persson
  Klimatsmarta-my@live.se

  SvaraRadera
 6. Ojojoj! Det har öppnat sig en helt ny värld efter att jag fann Förskoleburken i höstas. När bristen på inspiration var som störst lyckades jag av en händelse att snubbla in här och sen dess är jag fast. Nu är jag inne i stort sett varje dag för att inte missa något spännande.
  Jag gillar framförallt den stora variationen på ämnen, jag hittar ju alltid något passande, samt alla underbara länkar!
  Nu när temat på jobbet senast handlade om naturen, fann jag många uppslag vi kunde använda oss av, tex naturskattjakten. Blev mycket uppskattad!
  Nu är vi laddade för att satsa på matematik och försöker suga i oss av alla möjligheter Förskoleburken erbjuder. Som en aptitretare fick vi, bara för några dagar sedan, stor användning av tipsen om prick-till-prickbladen.
  Mvh, Cecilia
  cecilia_h84@hotmail.com

  SvaraRadera
 7. Hej igen! Har till slut lyckats länka/ lägga upp detta på min facebooksida, men nu får jag inte riktigt ihop hur jag ska lyckas visa att jag har gjort det här... Hjälp?
  cecilia_h84@hotmail.com

  SvaraRadera
 8. Hei :) er innom din blogg hverdag. En dag uten din blogg så er det noe som savnes. Jeg jobber i en barnehage i Norge. Bruker dine ideer i samlingspunkt. Dere i Svergie har en del sanger,rim og regler og eventyr som jeg ikke kjenner. Da blir det ekstra spennende, så tusen takk for alle tips. Vinne en svensk mattebok blir jo som å vinne den store summen i Lotto. Hei då

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Jag studerar till förskollärare och upptäckte din blogg då jag letade efter inspirerande aktiviteter inför min första VFU. Sidan blev snabbt en favorit och har gett mig mycket idéer och många tips att ta med då jag slutar min utbildning om ett år. Idag letade jag idéer till mitt matematikprojekt(!) som är en av uppgifterna i min kurs denna termin. Håller nu tummarna för att jag vinner boken så jag kan få ännu fler idéer :-)
  Elin Beck-Friis
  elinbeck101@student.kau.se

  SvaraRadera
 10. Hej! Jag besöker din blogg nästan dagligen i mitt arbete som förskolärare för att den får fart på min egen fantasi och kreativitet. Här kan jag även hämta färdiga ideer om jag måste ha något snabbt. Tack för en mycket bra och inspererande blogg!

  Agnetha Magnusson
  agnetha.magnusson@edu.kalmar.se

  SvaraRadera
 11. Hej! ETT ERKÄNNANDE.... Jag är näst intill besatt av din blogg!! Jobbar som förskollärare sedan 1992 och tycker mej ha ideer och erfarenhet men oj vad mycket jag lärt mej via din blogg. Så mycket inspiration som jag i min tur delat med mej!! Tack för att Du finns!! mvh Maria
  maria.edvardsson@sunne.se

  SvaraRadera
 12. Hej!

  Besöker gärna och ofta din fantastiska blogg. Gillar skarpt att det är en mix mellan material som är färdigt och klart att användas men att det även finns en uppsjö med fantastisk inspiration hämtade från runt om i världen.

  Blandningen mellan olika ämnen och konkreta förslag till aktiviteter, pyssel m.m. till samlingar, högtider och annat samt en del matnyttiga artiklar och läsvärda boktips gör att bloggen aldrig blir förutsägbar och tråkig utan istället behåller sin inspirerande och motiverande effekt.

  Helt enkelt en skatt!

  Hälsningar Linda
  mronnen@hotmail.com

  SvaraRadera
 13. Hej!

  Jag besöker din blogg ofta, då jag blir väldigt inspirerad av dina materiel. Jag arbetar i dagsläget på en förskolan och med barn i 4-5 års åldern. Tidigare har jag jobbat några år i förskoleklass och använde dina länkar även där. Du har skapat en fantastiks blogg som inspererar oss alla! Jag vill också tacka för allt fint montessorimateriel som du har länkat till och skapat själv. Att du hinner! Tack för en bra sida! Fredrika
  fredrika@biornerud.se

  SvaraRadera
 14. Jag brukar besöka din blogg i stort sett varje dag. Jag suger i mig alla tips, idéer och länkanvisningar för att hitta bra tips till vår förskoleverksamhet. Skulle bli jätteglad om jag vann boken eftersom vi har fått en nyutbildad förskollärare i vårt arbetslag som verkligen brinner för uteverksamhet och matte ... och jag blir så inspirerad.

  tack för alla bra idéer/Inger

  ingerenstrom@hotmail.com

  SvaraRadera
 15. hej, jag besöker förskoleburken för att jag får myxket nya tips och idéer man har ju tycker jag rätt ofta idetorka! och myxket bra iider och tips får man som man sedan prövar med barnen oxh lär framförallt kollegorna nya saker. har vart på flwr gå med i den här sidan är toppen bra om man vill få sig lite nya fräscha ideer.;-) skullw vara toppw bra med en ny bok kan man aldrig få för några av.

  epost. j

  jennydahl87@hotmail.com

  SvaraRadera
 16. Roliga och så himla inspirerande sidor att besöka. Massor med tips och ide´er som vi förverkligar i vår verksamhet. Vi har en grupp på ca 20 barn i åldrarna 4-6 år och vi gillar matematik :O) Vi vill utveckla vår utomhus pedagogik och utveckla den till något lustfyllt och samtidigt lärorikt för både barn och pedagoger.

  Tack för att du delar med dig av dina ideér och för att du inspirerar andra att utvecklas.
  Mvh:piamh69@gmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förskoleburken är min favorit när jag ska få idéer till mitt arbete på förskolan. Jag studerar också halvtid till fsklärare och mina praktikuppgifter har jag flera gånger hämtat här. Eftersom materialet är så tydligt indelat i områden är det lätt att hitta det jag är ute efter. Mina kollegor tycker att jag alltid har spännande material på g men då tipsar jag dem om var jag "lånat" det. Förskoleburken förgyller min planering med enda nackdelen att jag fastnar vid datorn då jag hela tiden länkas vidare till det ena mer spännande än det andra. Vill bara säga TACK!!!
   mirti781@liu.student.se

   Radera
 17. Är inne på din blogg varje dag för att få tips och ideer och hämtar mkt bra material som jag arbetar med mina dagbarn med.
  Tack för att du delar med dig.
  Skulle gärna vilja vinna matteskatten då vi arbetar med matematik så kan jag dela med mig till mina kollegor.

  Mvh Debbie

  SvaraRadera
 18. Jag använder förskoleburken mycket för att få tips på aktiviteter att använda på min förskola.
  sofia@amren.se

  SvaraRadera
 19. En fantastisk blogg med massor av ideer som ger mig inspiration i arbetet med barnen!


  Mvh:karka064@gmail.com

  SvaraRadera
 20. Jag går in på Förskoleburken för att man får så himla mycket idéer. Det är lätt att hitta i den olika kategorierna ifall det är något speciellt man letar efter. Självklart tipsade jag om tävlingen på bloggen.

  SvaraRadera
 21. Jag återkommer ofta för att få inspirationen och hämta förslag på nya aktiviteter och material!
  Tack vare dig förnyas många förskolor och skolor av nya ideér och material!
  Med stor glädje tipsade jag om tävlingen på bloggen!

  SvaraRadera
 22. Hejsan, din sida är full av skatter inom så många olika områden.Vilket tema vi än ska arbeta med så kan man komma in här och få tips och matnyttiga länkar.Nu senast fick jag lite tips om rymden här hos dig.Matte är något vi aktivt ska jobba mer med så denna bok hade varit roligt att få ta del av.
  Anki:tomtage@hotmail.com

  SvaraRadera
 23. Jag besöker Förskoleburken flera gånger i veckan för att hämta inspiration och material till mitt roliga jobb. Jag och de större barnen på min avdelning håller på att göra en "Arbetspärm" där vi sätter in roliga arbeten som jag hittar här på Förskoleburken. De tycker det är jätteroligt när jag har gjort iordning något nytt arbete som vi kan sätta in i pärmen. Tack för en superbra sida.
  skarholm@telia.com

  SvaraRadera
 24. Jag är en förskollärarstudent som tycker detta är ett inspirerande ställe att få nya ideér och tips inom många områden som rör förskolan. Just nu ligger mitt fokus på matte då vi läser om detta i skolan. Därför verkar boken mycket intressant eftersom den på ett konkret sätt verkar ta upp hur man kan medvetandegöra och använda sig av matte i förskolan. Tack för trevlig sida! julia.svensson@yahoo.se

  SvaraRadera
 25. Här finns allt! Går ofta in både på förskoleburken och skolburken. Som alla vet så kostar litteratur mycket. Nu kan vi lägga pengarna på annat material till barnen. Man sparar mycket tid på att skriva ut bokstavsbilder och matematik uppgifter m.m. Varför uppfinna hjulet flera gånger? Man ska lära av andra och det gör man verkligen här. Synd bara att man inte kan ta åt sig äran :) Men jag tipsar ofta om denna sida.

  Mvh Angelica ladyviolet_@hotmail.com

  SvaraRadera
 26. Jag är en flitig besökare på Förskoleburken och Skolburken varje dag, här finns det mesta som passar både stor och liten. Jag jobbar nu i träningsskolan och har hämtat mycket tips och inspiration från dessa sidor, även material.Jag har tillverkat mycket material under mina år då jag arbetat med elever i behov av särskilt stöd och skolformer, och ibland får man lite idetorka därför tycker jag att dessa sidor är fantastiska och att vi får ta del av det, och inspireras. Kommer att göra ett inlägg på FB om tävlingen och sidorna. Bodil.Lundgren@morbylanga.se

  SvaraRadera
 27. Hej!
  Är inne på din sida flera gånger i veckan. Den är otroligt inspirerande. Antingen lånar man ditt material direkt av eller så blir man inspirerad att hitta på egna varianter. Det är otroligt hur du orkar surfa runt och visa alla dina guldkorn åt oss andra! "Lärande material" är ju jättedyrt så det är fantastiskt att kunna hitta roligt och bra material till en billig peng. Tusen tack!
  Jobbar själv med 4-5 åringar och använder mig gärna av både matematik o naturen så boken låter mycket spännande, vill gärna vinna den! Allt gott till dig!
  annika.byggmastar@multi.fi

  SvaraRadera
 28. Hej! Vilken rolig tävling! Jag besöker Förskoleburken så ofta jag kan, eftersom det är ett fenomenalt ställe att hitta inspiration, tips och idéer på - helt gratis!

  Oavsett vad vi på min avdelning ska jobba med eller vad vi behöver inspiration från, så finns det alltid här. Och är det inte du själv som har en idé så tipsar du om andra fantastiska hemsidor och bloggar. Och för att inte tala om alla härliga tips från Pinterest!

  En mycket användbar och härlig blogg för alla som arbetar med barn!

  ellen.adbage@hotmail.com

  SvaraRadera
 29. Hej!

  Jag har precis hittat hit. Satt igår och försökte göra en planering till min vikarie och fick då tips om att här fanns bra uppgifter och inspiration av en kompis. Har inte hunnit titta runt så mycket ännu, men inte vill jag missa chansen att vinna en bok som verkar fylla en lucka bland mina andra böcker om matte. Första intrycket och min spontana kommentar var att detta kommer bli en av mina nya favvoplatser att besöka.

  Tack för att du delar med dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj.. glömde ju skriva mailadressen :)
   rastovic@telia.com

   Radera
 30. Hej!
  Jag besöker sidan ofta då det alltid finns nya och roliga idéer som jag kan göra med barnen på förskolan. Jättebra sida och boken skulle passa perfekt då jag har extra ansvar för matte på förskolan. Håller tummarna!
  ninaa_lu@hotmail.com

  SvaraRadera
 31. Hej Maria!
  Du har en fantastisk blogg där
  Du delar med dig massor av inspiration.
  Bredden är super, det finns något om nästan allt man kan jobba med.
  Själv är jag tacksam över vad du hjälpt mig med i min blogg.
  Hoppas gärna på vinst av den fina matteboken.
  Grattis och lycka till inför framtiden.
  Fröken Flano/ Liz

  SvaraRadera
 32. Hej Maria!
  Vill att du ska veta att din blogg har hjälpt mig otroligt mycket under min utbildning till lärare. Inte bara med tips på arbetet i barngrupp utan även råd som berör pedagog rollen. Med hjälp av din blogg har jag kunna bygga upp en fantastisk portfolie ;).

  johanna_baveryd@hotmail.com

  SvaraRadera
 33. Hej! Är så glad att det finns så många underbara människor som gärna delar med sig av sina erfarenheter. Din blogg är toppen och jag tittar ofta in för att få inspiration och får mycket bra tips! Vi som arbetar med barn har ett fantastiskt jobb och vi vill alla ge barnen med sig så mycket vi kan i "ryggsäcken" .
  Tack för en toppensida!
  dbvkatarina.skold@gmail.com

  SvaraRadera
 34. Hej Jag besöker din sida ofta för att hitta material eller bara låta mig inspireras när det tryter. Jag jobbar som förskollärare på ett fritidshem och allt går att omvandla så det passar till den åldern vilket är toppen. Tack.
  ullabritt7@hotmail.com

  SvaraRadera
 35. Jag besöker din blogg ofta för att ta del av samlingsmaterial och tips. När jag började arbeta som lärare i förskolan i januari 2011 stod jag på noll då jag bara haft VFU inom skolan och tänkt att jag ändå bara ska jobba inom skolan. Men ibland blir det inte som man tror, fick jobb inom förskolan där jag stormtrivs men har ibland svårt att komma på riktigt bra samlingar och då går jag in på den här sidan och vips så flödar inspirationen. Boken du lottar ut skulle vara till stor användning för mig :)
  idakarlsson_88@hotmail.com

  SvaraRadera
 36. Hej
  Jag heter Maria och arbetar som specialpedagog både i skolan och på 3 förskolor. Regelbundet är jag inne på denna sidan och får tips och inspiration inom mitt arbete.
  Jag tar del av nya böcker, trycket ut spel och mallar.
  Vore jättekul om man fick möjlighet att vinna den fina boken.
  Jag komer även att tipsa om denna tävling på facebook

  mar0306@utb.lund.se

  SvaraRadera
 37. Går in på förskoleburken nästan varje dag ... många bra matnyttiga tips och ideér.

  Skulle väldigt gärna vinna Matteskatten ...

  Lotta, förskollärare

  lotta.hakansson@hotmail.com

  SvaraRadera
 38. hej!
  jag besöker förskoleburken och skolburken ofta.....det finns ingen bättre ide´bank!
  tusen tack för att du delar med dig av allt....
  mitt favorit "ämne" med barnen i min förskoleklass är matte, så denna bok skulle vara kul att vinna för att få fler tips och ideér....
  /Caroline
  caroline_waern@hotmail.com

  SvaraRadera
 39. Tack för en mycket rolig och givande blogg, det är så roligt å "komma in" å få så mycket roliga ideér och att du delar med dig med så mycket. Det skulle vara mycket roligt att vinna boken till våran förskolan. Vem vet den kanske ger oss några passande ideér till vårat pirat tema som vi jobbar med just nu./Ann-Mari Förskollärare

  SvaraRadera
 40. Jag beundrar den som tar sig tid av sin fritid till att inspirera oss andra. Bloggen ger oss möjlighet att berika våra barns tillvaro. Tack för en bra blogg!
  //asa.stensrud@orebro.se

  SvaraRadera
 41. Tack för en bra, rolig och inspirerande blogg. Här finns alltid massor av tips och idéer att hämta. Jag vill gärna vinna boken då jag nyligen varit med och startat en ny förskola och vi behöver mycket idéer.

  /Sabina

  sabina.gunzenheimer@gmail.com

  SvaraRadera
 42. Hej!
  Tack för en bra blogg! Jag får mycket tips och inspiration av dig. Det finns alltid något som jag kan använda. Just nu har jag tittat på lite tips för utegården som man kan ha användning för till våren. Jag skulle jättegärna vilja vinna boken Matteskatten. Det kanske finns material där som jag kan ha användning av till vår gård.
  /Annelie
  lillie63@hotmail.com

  SvaraRadera
 43. Hej!
  För två månader sen blev jag godkänd att driva pedagogisk omsorg och är numera dagmamma (om uttrycket tillåts). Det är hur kul som helst! Jag har sökt på nätet för att hitta de bästa idéerna till verksamheten och kom in på din blogg. Vilken guldgruva för en förskollärare!
  Jag skulle bli överförtjust om jag skulle vinna Matteskatten. Att leka med matte ute i naturen och i vardagen är precis det sätt som jag vill arbeta på. Så nu hoppas jag och håller tummarna ;)
  Vänliga hälsningar
  Sara
  dagmammasara@gmail.com

  SvaraRadera
 44. Hej! Tack än en gång för en fantastisk blogg, är ofta inne (minst 3-4gg i veckan) för att få inspiration och ideer. Min förskola arbetar den här terminen och även i höst 2013 med småbarns matematik.Att ha en bok som Matteskatten skulle ge oss mycket hjälp och ideer hur vi ska gå vidare och finna nya utmaningar för våra barn.
  Mvh Kerstin
  kerstin29@hotmail.com

  SvaraRadera
 45. Kikar in här med jämna mellanrum för att få lite nya tips och idéer, har båda dina bloggar sparade som favoriter. tipsar gärna på jobbet, och mitt gamla jobb, om jag läst något bra och vet att det nu är fler som tittar in hos dig. Närmast så är det adventskalendern som inspirerat mig till att göra någon liknande, tack!
  Arbetar i en förskoleklass så därför läser jag båda bloggarna ;)
  agneta.edvinsson@edu.astorp.se

  SvaraRadera
 46. Har i 20 år arbetat i förskola 1-5 år men har nu sedan i höstas arbete i förskoleklass. Vi har under många år i förskolan arbetat mycket med matematik i vardagen genom lek o utforskning tillsammans. Arbetet i förskoleklassen där har jag som mål att införliva arbetssättet från förskolan o det gäller många ämnesområden och därför är jag med jämna mellanrum inne på förskoleburken för att fylla på med ideér o tips. Det gäller att inte bli "skolfierad " dvs bibehålla förskolans inställning till lärande o ge barnen en bra övergång till 1:a klass. MVH Anette Öbom, anetteobom@msn.com

  SvaraRadera
 47. Jag besöker Förskoleburken för det *enastående* arbete du lägger ner på sidan med tips och eget material .Men även för att du anger källan & ger cred till andra kreativa själar som i sin tur får väl förtjänt uppmärksamhet och sprider så mycket inspiration.

  Hälsar Linda (fklass@live.com)

  SvaraRadera
 48. Jag besöker sidan då och då eftersom jag vann flanotävlingen och använder mig av min vinst:)

  Jag jobbar på en förskola på avdelningen med de yngsta barnen och jag vill gärna få lite konkreta tips på matematik med de yngsta:)

  Därför provar jag min lycka! vanjis_87@hotmail.com

  SvaraRadera
 49. Kollar in nästan varje dag för att hitta inspiration till material till sonen som har språkstörning.

  Dec_flicka@hotmail.com

  SvaraRadera
 50. All ansökan svar ska skickas till vårt kontor företag privata e-postkonto :
  scott.clenver.70 @ mail.ru

  Hälsningar från EUROPE FINANSIELLA TJÄNSTER som en del av dess välfärd
  paket är att erbjuda ett flytande Fonder system på 3 % ränta utan
  säkerhet . Detta för att hjälpa individer att nå sina finansiella
  målsättningar . Det minsta belopp du kan låna är $ 10,000.00 US-dollar till
  Högst på $ 80 miljoner . Vårt engagemang för kundservice och vår innovativa
  inställning till problemlösning har varit vårt slutgiltiga mål .
  Snälla, ge oss följande information

  * Fullständigt namn : .............................................. ..
  * Kön : ............................................... ....
  * Syftet med fonder .....................................
  * Fonder Belopp som krävs : ...............................
  * Fonder Längd: .........................................
  * Land : ............................................... ...
  * Yrke : .............................................
  * Mobilnummer : ........................................
  * Hemadress : .........................................
  * Civilstånd : ........................................
  * Födelsedatum : .........................................
  Alla Ansökan svar ska skickas till vårt kontor företag privata e-postkonto :
  scott.clenver.70 @ mail.ru

  Tack och hälsningar .
  MR.Scott Clenver
  DIRECTOR .

  SvaraRadera
 51. Hej alla,

  Jag är en privat långivare, jag erbjuda lån till 3% detta är ett legitimt företag med heder och skillnad är vi redo att hjälpa dig i alla finansiella problem som du är vi erbjuder alla typer av lån så om du är intresserad av detta lån erbjudande vänligen kontakta oss på vår e-post: wagner_firm1@blumail.org

  Också ge följa uppgifter så att vi kan gå vidare med lånet omedelbart.

  Namn:
  Belopp som krävs:
  Varaktighet:
  land:
  Syfte med lån:
  Månadsinkomst:
  Telefonnummer:

  Kontakta oss med ovanstående uppgifter om vår e-post: wagner_firm1@blumail.org

  Hälsningar till er alla.

  SvaraRadera
 52. Jag är en privat långivare och investerare, behöver du en äkta, ärliga, ansedda och snabba lån? Jag kan hjälpa dig med 100% garanti lån, jag erbjuder företag och enskilda lån, mer också vi finansiera alla typer av projekt. För mer information kontakta oss på: russell.credit40@gmail.com

  SvaraRadera
 53. Jag är fru samlia packam från Sverige.

  Jag vill säga ett stort tack Sergey Shikunov Finance som hjälper mig att få ett lån för att klara alla mina skulder. med detta har jag att övertyga om att ingen mater antalet bedragare på nätet, finns det fortfarande en legit och bekräfta lån långivare på nätet.

  Vänligen om du är i behov av ekonomisk hjälp vänligen vänligen besök dem via e-post: shikunov89@list.ru

  Detta är vad jag lovar att göra, om jag får lånet från dem, så jag bara uppfylla mitt löfte. Jag vill få mer kunden till dem.

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...