fredag 14 maj 2010

Årstidsaktivitet

Här är ett tips på en årstidsburk. Barnen tar med en glasburk hemifrån och så går man ut i skogen och samlar. Författaren hade sedan samlat barnens burkar på en stor spegel och så bytte de ut innehållet efter säsong. Jättekul idé!

Idén ligger på lektion.se och heter Årstid på burk.

Hos oss funderade vi på att ge barnen som en sommaruppgift att samla något under deras ledighet som de sedan får berätta om. Tror det skulle bli ganska mysigt! Dessutom något som föräldrarna får delta i.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Idéen är jättespännande. Under flera år arbetade jag på en förskola där barnen varje semester fick samla sommarminnen. Dessa arbetade vi med nästa hela hösten. Det kom in allt från kort, snäckor, biljetter, inträden, stenar, pinnar mm. Sakerna monterades i skokartonger som hängdes upp på väggen. Barnen intervjuades och deras svar sattes också upp. Det var ett spännande och roligt sätt att visa barnens sommarminnen.
  Förresten har din blogg blivit riktigt fint vårpimpad. Du bjuder på massor av inspiration.
  Tack för det.
  Många hälsningar Liz alias Fröken Flano

  SvaraRadera
 2. Ja, det var något sånt jag hade tänkt, fiffigt med skokartongerna. Jag gillar att barnen får uppmärksamhet och ta ansvaret och få dela med sig och att berätta för gruppen. Roligt att få höra om andras arbete! Tack för dina rader! Och jag må säga detsamma, frökenflano är en sago-guldgruva!
  Kram
  Maria

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...