tisdag 11 maj 2010

Uteaktivitet - måla!

Jag har ju tidigare tipsat om asfaltskritor, men nu ramlade jag över ett recept för hur man gör egen färg!

Det här behöver du:

1 dl majsstärkelse
1 dl vatten
hushållsfärg
muggar/skålar
penslar


Blanda ihop vatten och stärkelse och tillsätt färg efter önskemål. Det kan hända att det ser lite tunt ut, men färgen blir starkare när den torkar. Om du vill ha vit färg så behövs givetvis ingen hushållsfärg. Kan tänka mig att det fungerar att blanda i lite vattenfärg eller dylikt om man inte har hushållsfärg. Viktigt är dock att färgen är giftfri så att naturen inte skadas.

Så ut och måla med barnen! Hela gården blir er målarduk!

Bilden kommer från busy bee crafts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...