tisdag 15 juni 2010

TAKK

Anders efterlyser tips och idéer om TAKK (Tecken för Alternativ och Kompletterande Kommunikation). Även om jag är intresserad så är jag tyvärr inte särskilt insatt, men jag har grävt runt lite, och hittat lite blandat.  Tipsen handlar inte enbart om TAKK, utan tar även upp tecken på andra sätt.

Vad är TAKK?

takk def

Definition från teckna.se, läs hela broschyren.

Teckenpärlor finns mer info och här ytterligare en broschyr.

Hjälpmedelsinstitutet har givit ut en kortfattad text om AKK.

akk

Hos Teckna finn gratis Teckenblad1 och Teckenblad2 med bild, text och tecken!

teckenblad_1

Papunet är en finsk sajt med svenskt innehåll. De har ett ett informationsblad om kommunikation samt ett fantastiskt bildverktyg där man kan göra egna utskrivbara bild- och teckenmaterial som kompletterar och/eller ersätter kommunikation, och för andra behov där man behöver stöd för självständig verksamhet. De har även information om stödtecken.

bildverktyg

Kom igång med teckensång är sångböcker med tecken. De finns att beställa på Lillaförlag. Längst ner på den sidan finns gratis teckenbilagor till sånger!

komigang_01

Teckenhatten är en sida där man kan köpa jättemycket material. De har även tips på hur man gör material själv, och det finns även ett gratismaterial med bildkort med tecken på kläder.

 

Via Stockholms Universitet får man tillgång till ett teckenspråkslexikon.

UR har en teckenspråkssida.

Babblarna är väldigt populära sagor med tecken

Landskrona vision är ett företag med som bland annat säljer tecknade sagor. På youtube finns deras trailrar med t ex Mamma Mu och Ica i rutan.

Flera lärarstudenter har skrivit om TAKK eller stödtecken i sina examensuppsatser.

Upp med händerna är en blogg med många tecken-tips och teckenvideor.

Hoppas att detta är något som kan hjälpa er på vägen till tecken. Om Ni har fler tips och idéer, hör gärna av er till mig!

3 kommentarer:

 1. Kanonbra! TAKK för hjälpen!

  SvaraRadera
 2. Bra samling. Kan vara bra att tänka på att Papunet är en bra källa till information, men att de finska tecknena inte är samma som de svenska.
  Jag använder ofta www.spreadthesign.com när jag skaslå upp ett ord. Och sen om man får vara så vågad som att rekomendera sin egen sida så är det www.appelklyftig.com

  SvaraRadera
 3. Linda! Vad bra att du påpekade om Papunet, det tänkte jag inte på! Och tack för länktipsen!

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...