torsdag 26 augusti 2010

Färgläggning höst

Jag vet att det kanske fortfaranda känns som sommar, men hösten är nära och jag tänkte vara lite förutseende så att ni hinner printa och så innan hösten är över! Här kommer tips på färgläggningssidor med HÖSTEN som tema.

Coloring.ws har många olika färgläggningssidor med höst-tema, t ex olika löv och träd.image

 

123coloring har några fina höstbilder och landskap att färglägga.

image

 

Preschool coloring book har en lista med olika höst-färgläggning

image

 

DLtk-holidays har höstbilder både i färg och svartvitt att skriva ut.

Autumn woman

 

First-school har en hel temasida med höst-färgläggning.


Autumn Coloring Pages
for Toddlers, Preschool and Kindergarten

Activityvillage har flera olika höstbilder, några fina enkla, t ex äpplen, löv, majs.

image

 

Länkar upp hos!

6 kommentarer:

 1. Again, it's just so good of you to compile this info into one space - you're creating a lot of wonderful resources for everyone! Thank you!

  SvaraRadera
 2. Jag undrar lite hur du ser på det här med att färglägga färdiga bilder? Är det bra eller dåligt? Hämmar man barnen i deras utveckling av skapande? Skapar det förväntningar för barnen att man skall kunna rita en "riktig" bild och när barnet sedan målar på fri hand blir besviken att det inte "kan" måla så fint?

  SvaraRadera
 3. Mari-Ann, thank you so much for the compliments, really warms my heart! :)


  Anonym!
  Jag har funderat mycket kring detta. Jag tror att man får se det som två olika delar. Färgläggning övar finmotoriken (penngreppet, kontroll av handen) på ett lekfullt sätt, barnen får upp ett seende. (dessutom är detta en inkörsport till spårövningar, prick till prick, färglägg efter siffra)

  Sedan är detta något som ska kompletteras med mer "fritt" skapande. Hos oss finns det alltid vita papper, färgpennor, kritor, tuschpennor osv och jag tycker det känns som att barnen kombinerar dessa bra.

  Dock får man ju se till att det är lämplig "nivå" på bilderna, det finns avancerade bilder med landskap med massa detaljer och så finns det enklare bilder med kanske endast ett objekt.

  Man kanske kan jämföra detta med färdiga pyssel och mer fritt i skapande. De är olika bitar av samma verksamhet, som är nyttiga på olika sätt. Tror jag i alla fall...

  Vad har du för erfarenheter kring detta? Hur tänker ni andra?

  SvaraRadera
 4. Jag har inte funderat klart på vad på vad jag tycker om dessa fylla i teckningar.
  Barnen tycker att de är väldigt roliga. Har vi sådana och tomma vita papper framme så tar barnen 8 ggr av tio ett fylla i papper.

  Men jag funderar på om det hämmar det andra skapandet.

  Det är intressant att höra hur andra tänker kring detta!

  Anväder ni datorn med barnen och i så fall hur? Det skulle jag vilja läsa om i ett blogginlägg!

  SvaraRadera
 5. Jag känner mig tvungen att komma med ett inlägg... erbjud barnen alla möjligheter och var med och styr lite så att det blir lagom mängd av allt. Ska det vara skadligt att måla innanför streck!?! Har 5 barn som alla har färglagt en väldig massa färgläggningsbilder, spelat datorspel sedan blöjåldern och gått i dom förkastliga läragåvagnarna (som oxå hämmar utvecklingen) och mina barn är otroligt kreativa, målar gärna hela tiden teckningar på fri hand, är duktiga på att läsa och räkna (trots att datorspel fördummar) och dessutom gick allihopa vid 11 månaders ålder.

  SvaraRadera
 6. Så typiskt att någon alltid ska känna sig "tvungen" att radikalt förkasta någon annans åsikt. Skönt att det finns människor som fortfarande vågar ifrågasätta och åtminstone stanna upp och fundera över om vissa saker är så bra egentligen!
  /Annette, mamma till 3 och mormor till 1, som alla är starka, kritiskt granskande och smarta!

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...