lördag 14 augusti 2010

Gratis förskoleforum!

Nu kan ni få prova medlemskap i Förskoleforum gratis i 2 månader! Inga förpliktelser! Klicka på bilden för att registrera er.

Så här skriver de själva om Förskoleforum:

“Förskoleforum erbjuder dig som arbetar i förskolan ett rikt och ständigt uppdaterat innehåll som är lätt att söka i och att ta del av. Webbplatsen är en politiskt och åsiktsmässig neutral arena för lärare i förskolan.

Det redaktionella innehållet hittar du under menyn ”Ämnesområden”. Här finns både dagsaktuella artiklar och temainslag om pedagogik, ledarskap, hälsa/miljö och inspiration.

I de interaktiva tjänsterna finns en expertpanel där specialister inom olika områden, t.ex. specialpedagogik, barnmedicin och pedagogik, svarar på dina frågor.

De verktyg som du hittar på Förskoleforum består av mallar och formulär som gör ditt dagliga arbete enklare. Föräldrasamtal, inskolning, schemaläggning och planering kan skötas på betydligt kortare tid, och ge dig mer tid över för barnen och det pedagogiska arbetet.”

Jag har kollat runt lite och hittat en del bra, några handlingsplaner till exempel, som hur man kan hantera bitproblem, och säkerheten kring utflykter. Under fliken Inspiration finns litteraturförslag och tips på skapandeaktiviteter och lekar. Är ni Montessori-intresserade finns en bra artikel som heter Ordning och reda på Montessoriförskolan som handlar om inomhusmiljön. Man kan enkelt söka efter något genom sökrutan. Då dyker dessutom en lista med nyckelord upp som är användbar. Under Språklek, Utomhusaktiviteter och Lek fanns mycket intressant! Det finns även administrativa mallar under Malldokument.

En fiffig sak är att man kan spara ner alla texter i pdf-format!

Och visst är det bra att prova på! Sen får man ju avgöra om det är tillräckligt matnyttigt för att man ska vilja betala för det efter dessa två månader! Vad tycker ni?

1 kommentar:

 1. Hej Maria!
  Liz här alias Fröken Flano.
  På vår förskola har vi prenumererat på Förskoleforum i ett år. Det är en otroligt bra inspirationskälla. Det finns mycket bra artiklar, senaste forskning, hälsoaspekter, tips och
  idéer
  Men den kostar en del och blir det istället för pedagogiska böcker är priset för dyrt tycker jag. Man måste ju prioritera när det gäller ekonomin.
  Tack för bloggpris och min största beundran för alla bra idéer inför hösten.
  Kram Liz

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...