tisdag 21 december 2010

Bok om böcker

Under min lärarutbildning läste jag en kurs som hette Barn- och ungdomslitteratur. Kursen var nog en av de roligaste och mest givande under hela utbildningen. Min lärare var den fantastiska Kristin Hallberg (litteraturforskare och barnbokskritiker) och vi läste ofantligt många (barn)böcker under kursen.

Här tipsar jag om en av hennes böcker som handlar om hur man kan använda barnböcker i skolarbetet. En otroligt läsvärd bok som ger mycket inspiration och konkreta exempel.

image

Litteraturläsning -Barnboken i undervisningen

Såhär står det om boken:

Boken Litteraturläsning – barnboken i undervisningen lyfter på olika sätt fram de många möjligheter som finns att ta in barnboken i skolarbetet. Den visar med exempel hur barnboken och läsningen på ett självklart sätt kan integreras i det dagliga skolarbetet. De grundläggande tankarna i Litteraturläsning – barnboken i undervisningen är att arbetet med boken i skolan ska vara roligt och därigenom skapa lust till läsning och till egen språklig gestaltning. Läsningen sätts in i ett brett perspektiv där elevens läsupplevelse och egna berättande och skrivande ses som centrala moment i tillägnandet av litteraturen.

1 kommentar:

  1. Kristin Hallberg är en pärla! Tack för tipset, ska genast låna den :)

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...