fredag 17 juni 2011

Gästinlägg: Tacksamhet

Maria Flanagan Sundqvist är tillbaka. Denna gång ett tänkvärt inlägg om TACKSAMHET!

----------------------

Idag hade jag möjligheten att få vara med när min son och hans kompis övade inför ett framträdande på skolavslutningen på fredag. Min son slutar grundskolan och ska sjunga på avslutningen. Det finns nog lite nerver med i spelet och vi pratade om det när de övade. Ett sätt att tänka inför situationer som är svåra är ju faktiskt i tacksamhet. Jag sa till min son att känna tacksamhet. ” Jag är tacksam att jag faktiskt får vara med om det här!!. Tänk, jag får möjligheten att sjunga på min avslutning inför kanske 800 personer! Det är ju faktiskt skithäftigt!!.”

När jag hade pratat med min son tänkte jag mycket resten av dagen på vad jag har att vara tacksam för.

  • jag är tacksam för min familj
  • jag är tacksam att alla barnen var hemma i helgen
  • jag är tacksam för att de alla följde med på de studentfiranden vi var på
  • jag är tacksam för de samtal vi haft i helgen
  • jag är tacksam för min man
  • jag är tacksam för den fantastiska personal som finns kring min son Jonathan
  • jag är tacksam för min vänskap med Kia
  • jag är tacksam över att mina söner är så fina bröder till Jonathan
  • jag är tacksam att jag fått skratta så mycket i helgen

Listan kan naturligtvis göras längre men det var det här jag tänkte på idag och jag upptäckte att det här borde jag göra mycket oftare. Att stanna upp och tänka på de saker jag är tacksam över gjorde mig mycket glad. Livet är ju faktiskt här och nu och jag behöver tänka på de här sakerna för att känna mig glad och nöjd. Det är så lätt att tänka på de saker som inte fungerar och saker som jag är missnöjd över. Nej, det här ska jag definitivt göra mycket oftare. Tacksamhet….. Jag behöver påminnas om detta.

Vad är du tacksam över?

Maria Flanagan Sundqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...