söndag 12 juni 2011

Kombinera klossarna med…

…annat!

Såg nedanstående inlägg från Inspiration Surrounds … Creativity  Abounds, och det var så roligt, för jag har precis en liknande upplevelse med “mina” barn. Barnen ville leka med riddarna som vi har. Då plockade jag även fram alla våra backar med olika sorters klossar. Sen gick jag in i verkstan och botaniserade! Det resulterade i stenar, pinnar, tyger, plastlock mm som jag också ställde fram. Barnen kom igång direkt! Det byggdes städer, skogar, hagar, träd, tallrikar med mat mm mm. De hjälptes åt, pratade med varandra och lekte så det stod härliga till.Så roligt att kombinera material!

Såhär blir resultatet när klossar kombineras med annat material i Inspiration Surrounds … Creativity  Abounds:

image

Se även Prekinders skapare Karens artikel Make Block Play More Open-Ended with These Ideas i Teachers Net Gazette om hur man kan utveckla leken med klossar.

image

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...