fredag 30 september 2011

Gästinlägg: Härliga höstdagar

Här kommer Maria Flanagan Sundqvist, inspiratör, handledare och föreläsare med ytterligare en tänkvärd text.

---------------------------

Vilka underbara höstdagar det är just nu. Solen skiner och det är ganska varmt men också så att man kan känna kylan bita sig fast lite på morgonen. Hösten är nog min absolut bästa årstid! Jag älskar när det börjar bli mörkt på kvällarna och jag kan tända alla mina ljus. Mysfaktorn blir stor då och det lägger sig ett lugn hos mig på något sätt. Våren och sommaren är också härliga men det är en helt annan stress då tycker jag. Det är så mycket som man borde göra men nu på hösten är det helt ok att sitta inne och mysa med sina ljus. Förra gången pratade jag om vikten av att påminna sig själv om lycka och att träna sig i det och jag tror att de här ljusen är en påminnelse för mig om lugn och ro. Det är otroligt skönt att komma hem efter en lång dags arbete och tända dessa ljus. Jag har inte funderat på det förut så här men de har en väldigt lugnande inverkan på mig. Hur är det för dig? Vad har du för påminnelse för lugn och ro?

För övrigt är livet väldigt bra just nu. Det är nog första gången sen jag blev mamma för 23 år sedan där jag känner att alla mina tre barn har det bra. Jag behöver inte oroa mig för något särskilt och det är nytt för mig. Det är en ny känsla att kunna satsa lite mer på mig själv och det jag vill och det jag tycker är viktigt. Mina barn fixar sina liv just nu och därför blir det automatiskt mer tid för mig själv. Jag försöker nu att fundera på hur jag ska använda mig av tiden som jag har när livet är i förändring. Vad måste jag fortfarande ha kontroll över och vad kan jag nu släppa? Jag tror att det är lätt att fortsätta känna någon slags kontroll över barnen även när de börjar bli vuxna men jag har skrivit ner saker som jag tycker att jag nu kan börja släppa och vet ni vad? Det är helt underbart!! Att få se det jag tänker på papper blir mycket mer verkligt och känslan av att se det jag nu ska släppa känns skönt och befriande. När jag ser det nerskrivet förstår jag att nu kommer jag ha mycket mer tid och då är nästa fundering vad jag ska använda tiden till…

Hur har du det med din kontroll? Vad behöver du fortfarande ha kontroll över och vad kan du släppa? Ta dig en funderare med papper och penna. Det är kul!

Min lyckolåda finns nu förresten men jag har den inte på bild. Jag håller däremot på att utveckla andra påminnelser, affirmationskort, och skickar med ett sådant. Mina första kommer från tryckeriet i dagarna…

image

Varma hälsningar,

Maria Flanagan Sundqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...