torsdag 1 september 2011

Tack ni svenska supersidor!

Jag vet att jag ofta länkar till material som kommer från engelskspråkiga hemsidor, detta beror ju mest på att de är så många och ena hejare på att producera material! När jag började blogga fanns det inte jättemånga svenska sidor som riktade sig till pedagoger, men nu på sistone har de verkligen ploppat upp överallt!

Jag vill här uppmärksamma och ge min uppskattning till alla dessa fantastiskt kreativa och drivande människor som engagerar sig för att sprida kunskap och idéer till pedagoger och föräldrar. Alldeles gratis och på sin fritid, vilken lyx!

Ingelas lekstuga är ju så att säga en institution för förskolan och inom språkutvecklande arbete. Den uppdateras tyvärr inte så ofta, men det finns ju mängder att ösa ur ändå.

image

Dockmormor känner ni säkert till. Gun är numera pensionär, men bidrar med mycket material och framför allt sagor, magnetsagor, egenskrivna sagor och folksagor.
image

Sagokistan är en rik sidan med mycket ramsor, sagor och tips och idéer för språk och matte.
image

Förskolläraren är den blogg som inspirerade mig till att börja blogga! Emy skriver mycket blandat och tipsar mycket från andra bloggar, främst om pyssel för barn.
image
Pedagogwebben drivs av läraren Lisa som ofta har omfattande och kreativa  tema-inlägg. Lisa tipsar för förskola och skola och det är allt från stort till smått.
image

Skapligt enkelt är ju en fantastisk sida som nu har blivit blogg istället. Fantastiska pysseltips och annat hittar ni där.
image

Fröken Flano filosoferar inspirerar alltid. Där får ni text och bild till sagor och ramsor för barn i olika åldrar. Liz är väldigt begåvad med orden och skriver mycket fint.image

Och ni har väl inte missat Amina som skriver i bloggen Montessorimaterial? Hon gör tusen och åter tusen fantastiska (montessori)material och allt hon gör delar hon med sig av, ni mailar bara så skickar hon.
image

Knattematte är en blogg som skrevs i ett matteprojekt, men som nu är en blogg som sporadiskt uppdateras av en förskola. Vartenda inlägg är värt sin vikt i guld, även om inläggen inte är så många!
image

Sagoverkstad är en otroligt fin blogg med massvis med sagor och instruktioner på hur man gör
sagopåsar, t ex hur man tovar. Förr sålde Anna egna sagopåsar, dessa kan ni se och inspireras sv. Bloggen är magisk så ta er tid för ett besök.
image

Lilla A är en fin blogg där mamman och designern pysslar med sina två barn. Idéerna är alltid enkla, väl genomförda och härliga att inspireras av. Bloggen är befriande ren och fri från allt onödigt.
image
It-Anette – en “tipsblogg” för förskolan skrivs av en förskollärare som nu jobbar som it-utvecklare för förskolan. I bloggen läggs vikt på ikt och tipsar om många digitala verktyg och länkar, men ger också “vanliga” tips för förskolan. Anette har även en flik om appar som är väl värd att kolla in!
image

Månens skattkista verkar tyvärr inte vara aktiv längre, men där finns många bilder på fina språk- och sagopåsar som verkligen gör att det kliar i fingrarna på en.
image

Barnskötaren Maria har en omfattande sida med mycket för förskolan, Marias lekrum. Där finns sagor, sånger och mycket material.
image

Pedagogiska kullerbyttan är en blogg som handlar om utforskandet och miljöns påverkan på förskolan. Linda skriver mycket om sin vardag på torget på förskolan. Mycket reflektioner om det kompetenta barnet.
image

Vi leker träd är en relativt ny blogg som tar upp enkla och billiga tips för förskolan. Många sagor och sagomaterial hittar ni även här.
image

Förskolans värld skrivs av två förskollärare och delar med sig av pedagogiska tips och reflektioner kring arbetet i förskolan.
image

Autism - tal och träningsmaterial startade i somras och ger tips på material som passar barn med autism, men tipsen fungerar givetvis på alla andra barn också.
image

Tips från pedagogen skrivs av blivande förskolläraren Ann-Sofie och har lite smått och gott för förskolan, länkar och pyssel mm.
image

Sen finns det många bloggar som drivs av IT-pedagoger eller liknande. Kika in dem också!
Och nu blir jag rädd för att jag glömt någon… Har ni en blogg inom ämnet, lämna en kommentar! Och ni läsare, har ni någon svensk favoritsida som inte är med här? Tipsa!

7 kommentarer:

 1. Tack så mycket för länkarna. Är själv involverad i Knattematte så jag tar åt mig lite av berömmet. =) Förhoppningsvis kommer det fler uppdateringar där. Ni får gärna även titta in på min pysselsida http://mittpysslande.blogspot.com/ Kanske någon kan bli inspirerad av det jag har där också.
  Ha en bra dag, Jakaranda

  SvaraRadera
 2. Tusen tack för att du tipsade om min blogg. Mycket fint av dig!
  /Alexandra från www.vilekertrad.blogspot.com

  SvaraRadera
 3. Man får tacka för tipset till min blogg,väldigt fint gjort att samla de svenska bloggarna så här. Sen så har jag också två favorit bloggar och dom heter Förskoleburken och Fröken flano:)
  Önskar dig en riktigt skön höst.

  //Maria.

  SvaraRadera
 4. Tack, vad roligt att få vara med i det här sammanhanget. Kul att få tips om så många andra sidor också. // Autism - tips och träningsmaterial

  SvaraRadera
 5. Tack tack för ala länkar. Själv jobbar jag på förskola jag med & får massa idéer, tack!

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...