onsdag 16 november 2011

Adventskalender till förskolan

Pepparkakskalender

20101129542

De här hjärtana hade vi vår takgren förra året. Grenen målades vit och vi hade snö (bomull) på den och även en fin ljusslinga. Sedan hängde vi upp dessa pepparkakshjärtan med datumet på i grenen. Vi köpte faktiskt färdiga pepparkakor och sen spritsade jag ut siffrorna 1-24 med hemmagjord kristyr (äggvita, florsocker och lite citron).

Varje dag kom sedan en skolåda klädd i julpapper och med en stor rosett fram. I lådan låg ett fint rött pappershjärta med ett barns namn på . Det barnet fick ta ner dagens pepparkaka och så hängde vi upp barnets röda hjärta. På så sätt blev det allt rödare mot jul och barnen som redan fått var representerade med sitt namn i grenen. Lådan var magisk och “bestämde” vilket barns tur det var och det var alltid stor förväntan inför detta i samlingen. Barnen fick välja om de ville äta upp hjärtat eller ta med hem. Då hade vi 22 barn i gruppen, så dagarna.

Vi gjorde detta parallellt med månadsstenarna så det blev enkelt att komma ihåg. På måndagarna delades 3 hjärtan ut, lördagens, söndagens och måndagens hjärta.

Mycket enkelt, inte så mycket att förbereda och väldigt uppskattat bland barnen!

Se även förra årets adventinlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...