onsdag 25 januari 2012

Recension och utlottning!

Stina skrev till mig och berättade att hon skrivit en barnbok, och undrade om jag inte ville recensera den. Självklart! Som extra grädde på moset är Stina så vänlig att hon lottar ut en bok till en av er! Se info nedan.

Såhär ser omslaget på bilderboken ut:

image

Sagan om smått och gott (går att provläsa!)

Text Stina Nilsson Illustrationer Marika Lif

Såhär står det på baksidan:

image

Det första jag slås av är de fantastiska illustrationerna. Bilderna ger en verkligen känslan av en “riktig” saga. Jag gillar att boken för övrigt är vit, vilket ger en möjlighet att verkligen fokusera på bilderna. Jag tror att boken passar bäst till äldsta barnen på förskolan, för det är mycket dialog och ganska mycket text och historien stannar liksom upp ibland vilket gör att man måste komma ihåg lite längre i taget.

Sagan handlar om de goda trollen och deras förskräckelse när de möter ondska, och man rycks med i deras kamp för det goda. Det här är en bok med ett ganska avancerat språk som ger många möjligheter att utveckla barnens ordförråd. Det är en bok som passar att prata om när man läser, som garanterat kommer ge upphov till diskussion hos barnen.

------------------------

Vill ni vinna denna magiska bilderbok?

Lämna bara en kommentar här (glöm inte att skriva er mail!) så lottar jag ut en bok! Skriv gärna ett annat barnboktips i kommentaren om ni har lust.

Tävlingen är öppen till söndagen den 5 februari. Vinnaren meddelas den 6 februari!

Lycka till!

Tävlingen är avslutad!

21 kommentarer:

 1. Jag vill gärna vinna en bok! :))

  Sanna79@telia.com

  Mvh Sanna

  SvaraRadera
 2. Hej Maria!
  Vilken vacker bok.
  Jag vill gärna vinna en.
  MVH Liz alias Fröken Flano

  SvaraRadera
 3. Ja, jag vill gärna vinna. Jag arbetar som förskollärare och älskar sagor. Hittar även på en del själv. Din recension fick mig att bli väldigt nyfiken på den här boken.

  bamako@telia.com

  SvaraRadera
 4. Vilken spännande bok! Självklart vill jag vinna den ...

  ingerenstrom@hotmail.com

  Mvh Inger

  SvaraRadera
 5. Jag vill gärna vara med i utlottningen.
  Mvh
  irene_e@spray.se

  SvaraRadera
 6. Jag vill gärna vinna denna bok. Jag älskar sagor, får aldrig nog.

  mvh inger

  mikaelsveg@telia.com

  SvaraRadera
 7. Självklart skulle jag vilja vinna boken. Jag arbetar i min barngrupp mycket med böcker och vi tar med barnen till sagansland där faktiskt alla böcker kan bli spännande. Hälsningar Veronica
  veronicaandersson@hotmail.com

  SvaraRadera
 8. oj vilken kul tävling jag vill gärna vinna denna fina bok
  kram lolla
  nor@live.se

  SvaraRadera
 9. Den boken lät jättespännande, provläste den på adlibris. Jag arbetar på en förskola och nu i vår kommer vi arbeta lite med just troll o väsen för att till sommaren avsluta med en teater som handlar om dessa figurer. Hade varit kul att vinna denna bok och att kunna inspirera barnen ännu lite mer om detta ämne.

  MVH Eva

  evagoransson4@hotmail.com

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Jag vill gärna vinna en bok.
  Tips på en annan bra barnbok, Gittan och gråvargarna. Underbar!Lite modern saga.
  penny_98@hotmail.com
  Mvh Malin

  SvaraRadera
 11. Klart jag vill vinna en bok. :-)

  l.haggstrom@gmail.com

  SvaraRadera
 12. hoppas man har tur och vinner den här boken!
  tack också för en himla bra sida med många fina tips!
  kram karin

  SvaraRadera
 13. Jag vill jättegärna vinna en bok.
  Hälsningar Annelie
  lillie63@hotmail.com

  SvaraRadera
 14. Klart man vill vinna en sådan vacker och spännande bok. =)

  /sandra

  Sandra.karlsson@speedmail.se

  SvaraRadera
 15. Hej Maria!
  Först vill jag bara säga att din blogg är en fantastisk inspartionskälla för mig som lärarstudent. När jag läste din recension av boken blev jag nyfiken av flera skäll dels språk aspekten,men det som intresserade mig mest var att boken berör ämnet ondska. Med boken som utgångspunkt kan man med barnen tala om ondska och vilka följde detta kan få.
  Jag är därför intresserad av att vinna boken.

  Mvh Johanna
  johanna.baveryd@telia.com

  SvaraRadera
 16. Jag vill gärna vara med i utlottningen.
  lina_goransson86@hotmail.com

  SvaraRadera
 17. Jag vill vinna!
  hanna.lindblom@gmail.com

  SvaraRadera
 18. Jag är Jätte Gärna med i utlottningen :)
  Ett litet boktips också:
  "Mormors lilla kråka" Helt underbar bok...skriven av Björn Bergenholtz. Underbra bilder och boken är skriven med rim :)
  (nillwa@hotmail.com)

  SvaraRadera
 19. Vilken fin bok den vill jag gärna vinna :) fia_solen@hotmail.com

  SvaraRadera
 20. Jag vill gärna vara med med en lott
  på chans att vinna läsvärd pott
  vid vinst, lika glad som mig
  blir då min lilla tjej:-)/Kicki
  vartomtsnabelhotmail.com

  SvaraRadera
 21. aJag skulle gärna vilja vinna en bok! Din recension fick mig att bli väldigt nyfiken! Jag är en tjej som precis blivit färdigutbildad förskollärare och fått mitt första jobb och är mentor för ett antal barn och vår grupp heter trollen och arbetar utifrån det så tycker denna saga skulle passa perfekt i temat/undervisningen!

  Mvh Sofie

  sofie_svensson_88@hotmail.com

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...