torsdag 15 mars 2012

Majblomman

Jag är stolt över att kunna säga att min mamma i många år har varit aktiv i Majblomman. I och med detta har jag på nära håll fått se hur mycket de gör  och hur vilken skillnad deras arbete medför för många barn och familjer.

Snart kommer ni möta små försäljare på torgen och i er närhet. Stanna då till och köp en blomma eller två!

imageMajblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation. De arbetar för att förbättra barns villkor och bekämpa barnfattigdomen i Sverige. Deras vision är att alla barn ska få vara med och dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden. De delar ut stipendier till t ex glasögon, gympaskor, cyklar osv för de som inte har råd med detta.

image

Majblommorna har utvecklat ett studiematerial för år 3-6 som syftar till att öka förståelsen för de som har de svårt. Kompisspelet är ett digitalt material som tar upp frågor kring barnfattigdom.

Ni kanske vill vara med och sälja majblommor? Ni hjälper andra barn och tjänar även in en slant till er klasskassa. Annars kanske ni vill ge en gåva?

1 kommentar:

  1. Jag köper ALLLTID Majblomman då något barn säljer sådan. Bor i södra Finland och bland finlandssvenskarna är den traditionen stark. Tror det är Folkhälsan som står bakom arrangemanget.
    Tyvärr har jag inte sparat alla Majblommor på ett och samma ställe, men med en liten slant kan man hjälpa där det behövs.

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...