fredag 6 juli 2012

Montessori-cirkel för dokumentation

I en diskussion i facebookgruppen Gratis montessorimaterial kom det fram önskemål på en montessori-sol, alltså en cirkel där man dokumenterar när barnen presenterats ett material inom språk, matematik, geometri och sensoriskt.
En sådan fick jag av en tidigare kollega för några år sedan och tänkte därför nu dela den med er. Jag har inte arbetat med denna själv dock!
image
Tanken med cirkeln är att man fyller i när barnen arbetat med ett visst material. Man börjar inifrån och går utåt. Kanske skulle man kunna göra ett halvt kryss när man presenterat den och det fullständiga krysset när barnet behärskar att arbeta självständigt med materialet. Eller kanske skriva datum i olika färg eller dylikt. Längst ner finns alfabetet och där kan man markera när man presenterat en bokstav osv.
Renate från Norge ville ha en norsk version av cirkeln så hon gjorde en översättning, det tackar vi för! Resultatet blev en norsk montessorisirkel.
Är det någon som vill översätta ytterligare är det bara att maila!

7 kommentarer:

 1. I love this! I can't wait to show my teacher friends. Thanks :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Great to hear Jessie! Let me know if you need any help with translation!
   Maria

   Radera
 2. I have been looking for this in English all over since you posted this and I just cannot find it. How about we switch. I can do what you need in Swedish from thehelpfulgarden and you this translation into English for me. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Great, I'll get started with a translation, that you perhaps could check? And I'll send you the Swedish words for some of your wonderful materials! Perfect!

   Radera
 3. Jättefin! Jag undrar om någon arbetat med den och hur ni gjort med kulturmaterialet? Något särskilt tillägg för det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Har lagt ut frågan på Facebook, ser om vi får napp där!

   Radera
  2. Fick svar från en läsare:

   "Jag har gjort så här. ( Men det är skrivet för hand i en tom cirkel). Cirkeln är indelad i följande områden, Praktiska livet övningar, Geografi, Historia och biologi. Övningarna går i ordning inifrån och ut i den ordningen som föreskrivs i våra pärmar. Hoppas de kan vara till hjälp. Med vänlig hälsning Åsa"

   Radera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...