tisdag 14 augusti 2012

Mandalas att skriva ut

Jag älskar mandalas och barnen gör det också. Det finns olika syn på när och hur man använder mandalas men oavsett så tänkte jag dela med mig av sidor där man kan spara och skriva ut dem alldeles gratis!

Färgläggning av Mandalas utmanar kreativitet och är avslappnande och stärker koncentrationsförmågan. Jag gillar dem för att alla blir olika, men att det finns en enhetlighet och en symmetri.

De första jag använder är från Coloring-book – mandala och finns i olika varianter. Dessa är bra för att de är rätt enkla.

Det finns även en del mer avancerade och “plottriga” varianter med motiv.

Några andra jag rekommenderar är colormandala för där kan man skriva ut dem i pdf.

image

En annan bra sida är 123coloring som har många fina mandalas att skriva ut.

image

Sen har Coloring castle en del mandalas också, dock lite mer avancerade.

mandala coloring page

Det går ju jättebra att googla t ex mandalas coloring och man får upp massa träffar. Jag gillar att det är enhetligt i hur de ser ut, därför använder jag mig av vissa sidor.

Dessa jag nu tipsat om är ganska traditionella, cirkelformade mandalas. Givetvis finns modernare, lite mer “oäkta” varianter.

education.com finns sådana som varit ganska populära bland mina sexåringar.

Alice might like this mandala: an array of pansies and daisies, just like the ones that spoke to her in the garden.Practice counting from one to ten and create a cool and unique work of art using this mandala worksheet.Looking for something to do? Make a mandala! Encourage your child to add some crazy color to the rocking robots swirling around the page.This mandala shows preschoolers that there are a variety of different types of mushrooms. Use color to accentuate the differences between the mushrooms.

Otraditionella mandalas att skriva ut

3 kommentarer:

 1. Suveränt, stort tack för idéer, bilder och länkar!

  SvaraRadera
 2. Tusen tack för toppenbra tips!

  SvaraRadera
 3. Hejsan hoppsan nu är det jul igen!! Jag vill tipsa om mitt julmandala för färgläggning och fri nerladdning och kopiering. GOD JUL!!
  http://catrinaillustrationart.blogspot.se/2014/12/julmandala-for-fri-nerladdning-och.html

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...