fredag 21 september 2012

Fredagsfavoriter: sy!

Denna veckas favoriter handlar om saker man kan sy till barnen och verksamheten!

Fredagsfavoriter är gamla inlägg som förtjänar lite extra uppmärksamhet!

Foto 0405

Sy jätteenkla dockor

Sy en kanin

image

Sy egna klossar

Foto 0318

Sy sifferfiskar

Sy en groda!

Foto 0299

Sy ärtpåsar

Sy ett gosedjur till en småtting

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Jag har svårt för sådana här färdiga saker. Om det ska sys tänker jag att det bör ske på barnens initiativ efter barnens mönster för att främja deras egen kreativitet. På vår förskola så gör barnen visst då sykort men de gör det efter en egen ritning. Barnen kan sy kläder till sin nalle eller hitta på något annat men vi tar aldrig fram ett färdigt mönster eller visar hur man kan/ska göra... Tidigare var även vi en traditionell förskola med mycket färdigt material men vi har tänkt om och funderat mycket kring barnens delaktig och möjlighet till problemlösning.
  http://forskoleliv.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Therese, det är en helt annan diskussion tycker jag. Dessa saker har jag tagit fram för att vi vuxna ska kunna göra dem till barnen, som lekmaterial. Inte nödvändigtvis på en förskola, jag sydde t ex dockorna till mina brorsbarn som älskade dem länge! Sifferfiskarna jag gjorde använde vi i mattesammanhang och fiskade och räknade tillsammans.

   Radera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...