söndag 9 december 2012

Utlottning flanosagor!


Förskolefolket är ett företag som drivs av pedagogen Martin. Där finns flanosagor, böcker och lite annat material att köpa.

image

Martin har generöst erbjudit mig att till en läsare lotta ut den Lilla flanotavlan samt ett års fri tillgång till Skattkammaren, där man kan skriva ut flanosagor, bilder mm!

Lilla flanotavlan inklusive Skattkammaren

Tänk vilken julklapp detta skulle kunna bli för barnen på förskolan eller hemma!

För att tävla:

Besök
Förskolefolkets hemsida. Kom sedan tillbaka hit till Förskoleburken och lämna en kommentar nedan med ett förslag på vad ni saknar på Förskolefolkets hemsida, eller något ni tycker är extra bra! Glöm inte att skriva med en mail-adress.

Endast en kommentar per tävlande.

Tävlingen pågår till söndagen den 9 december kl. 24.00 och vinnaren annonseras tisdagen den 11 december.

LYCKA TILL!7

Tävlingen är avslutad!
------

Redogörelse för villkor:
Förskolefolket har skickat mig en prenumeration av skattkammaren samt givit mig  möjligheten att lotta ut ovanstående. Ingen annan ersättning har utgått.

37 kommentarer:

 1. Förskolefolket är en bra sida med mycket information. Den är lätt att hitta på och ett extra plus är att det är åldersindelat i butiken.

  Helene.grek-forsvall@edu.borlange.se

  SvaraRadera
 2. Hittade genast ett tips på genusmedvetna böcker - något vi just talat om på vår förskola. Bra!

  Språklig medvetenhet är det vi lägger mest krut på - det måste vi! - och det är jättebra med en sida där man får tips på bilder, sagor osv. Inspiration kan man aldrig få nog av!

  Vore roligt om det fanns en funktion där pedagoger kunde lämna tips och idéer...?

  Ingrid Swedberg, Myggdansens fsk, Skövde

  ingridswedberg@hotmail.com

  SvaraRadera
 3. Jag ska börja jobba på ny förskola i januari och vad kunde inte vara bättre än att ha med sig lite nya fräscha flanosagor :)

  helena.blomkvist@hotmail.com

  Gillar er sida då man får så otroligt mycket inspiration!!

  SvaraRadera
 4. Jag vill först säga att sidan är fantastiskt bra,men jag som nybliven förskolelärare skulle önska ett avsnit om hur man "fångar barngruppen" ( redovis bra i lucka 3 på julkalenden, men jag blir nyfiken att läsa mer). Kanske skulle man kunna vidare utveckla det som finns där ännu mer ?
  Sist men inte minst tycker jag om bilderna då dessa känns levande tackvare sin design ( kan säga att även barnen på förskolan där jag jobbat extra gillar dessa, vi kollade på din berättelse om de tre små grisarna). Nu väntar jag med spänning på att få se ditt material i verksamheten :).

  Mvh Johanna Båveryd
  johanna.baveryd@telia.com

  SvaraRadera
 5. Jag gillade bloggen och det är alltid bra att få ta dela av hur andra jobbar och få nya idéer!
  Jag hoppas på vinst då "mina" förskolebarn älskar flanosagor!!! :)
  Mvh Maria

  maria.haggblom@live.se

  SvaraRadera
 6. Åh jag gillar förskolefolket. Jag tycker att julkalendern är helt underbar, jag har redan skrivit ut Haren och Sköldpaddan ur lucka 4 :)

  Jag brinner för flanosagor och tycker att det är ett utomordentligt redskap i förskolan. Det fångar barnens uppmärksamhet och man kan hitta på en berättelse utifrån bilderna om man märker att barnen vill det.
  Därför tycker jag att förskolefolkets sida är en bra sida, man får tips till verktyg!

  Många plus! :)
  /Vanja (vanjis_87@hotmail.com)

  SvaraRadera
 7. Eftersom det är så många förskolor som har börjat använda Ipads, skulle jag vilja läsa om detta. Ha ett forum där man kan diskutera olika appar och arbetssätt!
  irene_e@spray.se

  SvaraRadera
 8. Oj, blev helt "salig" då jag hittade denna sida Förskoleburken! Massor av bra tips, ideér,länkar och framförallt... jättefina Alfabetsmallar! Mina förskolebarn är jätteintresserade av alfabetet och bokstäver just nu. Så dessa alfabetsmallar med jättefina bilder kommer jag att skriva ut bums imorgon bitti och hänga upp på väggen. Jag ska verkligen rekommendera denna hemsida till alla mina kollegor på förskola! :-)

  lenah1616@hotmail.com

  SvaraRadera
 9. Vilken kul julkalender! Sparade länken i mina favoriter och kommer att återkomma!

  veronika.peterson[snabela]gmail.com

  SvaraRadera
 10. Åh vad roligt, jag vill gärna vinna en flanosaga att använda i mitt arbete som förskollärare! :-)

  Då ni gärna vill ha konstruktik kritik så tänker jag passa på att säga att jag saknar mer tänk på genus. Fler flanosagor som även satsar på genus, regnbågsfamiljer och liknande!

  MVH /Matilda, matilda-nasholm@hotmail.com

  SvaraRadera
 11. Inger A sa Jag vill jättegärna vinna för jag tycker att den sidan är toppen. Det är lite roliga bilder i flanosagorna. Barnen och jag tycker dom är toppen. Lägg gärna ut fler.

  Mvh Inger mikaelsveg@telia.com

  SvaraRadera
 12. Vilken bra sida. Har inte sett den innan, de skulle nog behöva marknadsföra sig lite mer. Vi har gått en "genusutbildning" på vår förskola och har flera "olika" böcker, som jag ser att de säljer.
  En liten flanotavla, som man lätt kan ta med sig, skulle vara bra att ha och lite nya flanosagor.

  evahenriksson56@gmail.com

  SvaraRadera
 13. Fingerdockorna gillade jag!
  Katharina

  katharina.rosengren@utb.tomelilla.se

  SvaraRadera
 14. Vilken bra hemsida. Jag anser att flanosagor är ett fantastiskt verktyg för att väcka intresset för böcker. Ett förslag till hemsidan är att ge tips på annat pyssel som man kan göra med barnen på förskolan och hemma. Varför inte skapa pysselkit? Gör din egen tomte, bygg din egen bil, färgspel, räknespel etc?

  /Anna Elfving
  annle132@hotmail.com

  SvaraRadera
 15. Trevlig sida! Extra kul och inspirerande att läsa bloggen. Mycket givande med tankar och berättelse från vardagen, mer sånt! Vi har inga flanosagor på min förskola så hoppas därför på kunna introducera detta för "våra" barn...

  MVH Martina
  martina.andersson@vanersborg.se

  SvaraRadera
 16. Oj, vad roligt med nya ideér har aldrig varit inne på sidan tidigare och inte använt flanosagor heller. Det sku vara jätteroligt att börja jobba med dem!!

  H Annika
  annika.aschan@edu.hel.fi

  SvaraRadera
 17. Jag gillade sidan för att där finns lite av varje, inte enbart flanosagor utan även fingerdockor osv.

  En sida jag kommer återkomma till!

  emma65@live.se

  //Emma

  SvaraRadera
 18. Flanosagor är underbara, och hoppas att jag vinner så jag får introducera detta föra våra småttingar på den avdelningen jag jobbar på.
  Det jag saknade på hemsidan var pyssel av olika slag, tips på vad man kan göra med barnen och till vilka åldrar det passar.

  madelajnen@gmail.com

  //Madelene

  SvaraRadera
 19. Sida är bra tycker jag men en "väska" som man lätt kan ha med sig sagorna och lätt kan vika upp och använda som en liten flanotavla hade varit bra för då kunde man lätt ta med sig sagorna ut på gården tex.
  /Karin
  karleriksdotter@gmail.com

  SvaraRadera
 20. Jag gillar att sidan hade skrivit om genusmedvetna böcker på första sidan. Men jag saknar det sen som en kategori i butiken, så att man medvetet kan välja dessa böcker.
  En jättebra sida, sagor och berättande är en väldigt viktig del i barnens språkutveckling och helt fantastiskt att kunna få en ny saga varje månad.
  // Elin
  elin.eriksson@edu.norrkoping.se

  SvaraRadera
 21. Vilken bra sida. Tänk att få chansen att berätta en massa nya sagor för barnen på förskolan! Jag skulle gärna vilja ha en liten flanotavla som man kan ta med sig, kanske vika ihop och ha några handtag på den så att vi kan ha flanosagor även när vi är ute någonstans tex i skogen. Då kan det bli en sagoskog med många roliga myter och väsen.
  monicamoller@yahoo.se

  SvaraRadera
 22. Jag tycker Förskolefolkets sida är bra med mycket info. Tycker kanske att de kunde arbeta mer med sin layout. Jag gillar finger fickorna de har men skulle vara roligt om de hade fler stora handdockor med tips om passande sagor till.

  irre.wilse@gmail.com

  SvaraRadera
 23. En bra och inspirerande sida. Blev såld på fingerdockorna, aporna framför allt.

  En liten flanotavla skulle vara toppen att ha på jobbet.

  lotta.hakansson@hotmail.com

  SvaraRadera
 24. Jag har aldrig hört talas om Förskolefolket men jag blev helt såld när jag var inne och tittade. Mer marknadsföring för sidan behövs. Det bästa med sidan är grundtanken, ett enkelt och billigt sätt att skriva ut flanosagor. Barnen älskar flanosagor!

  Jag skulle vilja vinna för att jag just nu håller på att starta upp en ny förskola och då skulle en flanotavla med tillgång till att skriva ut bilder vara toppen!!!! Till en ny förskola behövs mycket och pengarna räcker inte till allt.

  sabina.gunzenheimer@gmail.com

  SvaraRadera
 25. Hej!

  Måste bara säga TACK, till både förskolefolket och till dig förskoleburken/skolburken. Ni gör mitt jobb som förskolärare i en f-2 grupp så mycket enklare. Hinner knappt med alla tips och ideér jag får från era sidor.
  Att man dessutom nu fick några flanosagor från förskolefolket i adventskalendern är ju som att jag själv fått en julklapp:-) Snygg sida, lätt att hitta och dessutom med en butik, där fingerdockorna kunde köpas.
  Brukar göra egna flanosagor med barnen och det är jättekul.

  Håller tummarna för att jag vinner:-)
  licettes@hotmail.com

  SvaraRadera
 26. Hej! Spännande att kika in på en sida jag aldrig sett tidigare (tack för tipset!). Det jag saknar på hemsidan är en mer utvecklad blogg. Den bloggen som finns idag skulle bli fantastisk med mer inspirationsbilder från förskolor över hur de använder materialet som säljs via sidan. Gärna bilder hur förskolan bygger upp miljöer med utgångspunkt från sagorna och hur fingerdockorna etc presenteras i avdelningens miljö.

  Mvh

  Monica

  monicaalven@gmail.com

  SvaraRadera
 27. Vill börja med att tacka för två super sidor Förskoleburken och Förskolefolket. Jag älskar flanosagor. Skattkammaren är ju en helt fantastiskt bra, att kunna prenumerera på sagor mm, toppen.
  Skulle bli så oerhört glad om jag vann tavlan och prenumerationen på Skattkamaren skulle ju vara super. Bästa julklappen.
  Har precis börjat jobba som barnledare i kyrkan och vi har ingen flanotavla, så både jag och barnen skulle bli så GLADA. Saknar verkligen en.
  Mvh från Anna Johannesson!
  anna.h.johannesson@gmail.com
  Nu gäller det att bara hålla tummarna, hårt!

  SvaraRadera
 28. En bra idé som kan vara till stor hjälp för oss pedagoger.
  Hoppas många får nys om sidan och lägger upp ideér och material. Ju fler som är med desto roligare:-)

  emil.andersson@yahoo.se

  SvaraRadera
 29. Först ska jag tacka dig för en fantastisk sida, där jag som förskollärare får MASSOR av tips och ideér för mitt arbete.
  Förskolefolket har en superbra sida där jag verkligen gillar att kunna skriva ut flanosagor i flera exemplar vilket jag kan ha verklig nytta av då jag jobbar med barn mellan 1-3 år. Här får de möjlighet att kunna berätta själva om och om igen. Kanon!!!!!
  veronicaandersson@hotmail.com

  SvaraRadera
 30. Man blir eld och lågor när man hittar sidor som Förskoleburken och Förskolefolket, så många nya idéer att ta tills sig när ens egna tryter. Skulle vara så tacksam att få vara vinnare i er tävling att berätta en saga med hjälp av flanobilder är så roligt och spännande. Barnen är så med på det och kan själva vara delaktiga i sagan mer. Tänk att få förgylla mina barn på Förskolan ett helt år med massor av språk, upplevelser , inflytande och delaktighet.
  MVH Marie
  marie_emander@hotmail.com

  SvaraRadera
 31. Hade aldrig hört talas om förskolefolket tidigare. Verkar vara en bra sajt med många tips och idéer framförallt är det roligt att det fanns möjlighet att ladda ner flanobilder. Flanosagor passar ju barn i alla åldrar. Det jag kan sakna är att det inte finns möjlighet att i förväg titta på åtminstone en flanosaga för att skapa sig en uppfattning om tjänsten innan man köper ett medlemskap.
  Barnen på förskolan där jag jobbar älskar flanosagor både att lyssna till och att berätta själva, och att under ett helt år få förgylla deras vardag med nya flano då och då vore en bra julklapp i vår julkalender.
  Hälsningar
  Helena
  villerkulla@home.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar...Nu finns Bockarna Bruse (åter) att ladda ner GRATIS på hemsidan! Gå in på hemsidan och Skattkammaren och kolla längst ner på sidan

   Radera
 32. Hej! Roligt att få tips om en för mig ny sida, förskolefolket. Flanosagor är något som går hem i alla åldrar. Vill gärna ha möjlighet att ta del av flera. Roligt att få lite smakprov i adventskalendern.

  sofia.henriksson@aland.net

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skaffa Skattkammaren! :-) Under Januari kommer det MASSOR av nya saker där. :-)

   Radera
 33. Tack för två väldigt bra sidor!
  Blev väldigt sugen på skattkammaren, jag själv älskar att berätta flanosagor för "mina" barn och man vill alltid ha flera. Skulle önska att man kunde köpa enstaka flanosagor också, att man kunde välja.
  Massagesagor är också en önskan som hade varit uppskattad :-)
  Tack igen! God Jul önskar Sofie
  helge82@hotmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt inlägg!

   Anledningen till att jag säljer sagorna i Skattkammaren, är att jag i början hade 4 sagor på en CD. Men då blev det så mycket jobb att göra ytterligare en skiva och tanken är att det skall vara enkelt och prisvärt. Därför får man ett årsabbonemang och därigenom också alla NYA sagor som tillkommer under året. Och bilder mm. Man kan ju ladda hem alla sagorna till sin egen dator, så behöver man inte ens logga in varje gång man vill skriva ut dem.

   Radera
 34. Jag gillar sidan väldigt mycket. Ett stort plus är de genusmedvetna böckerna. Det är något som vi jobbar mycket med på vår förskola.
  Med vänlig hälsning, Kristin
  klintgarde@hotmail.com

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...