onsdag 9 oktober 2013

Recension Allis Sprallis åker fort

Jag har läst den nya boken  Allis Sprallis åker fort skriven av Susanne MacFie.

image

Det är den tredje boken i serien, de tidigare heter Allis Sprallis hittar spår och Allis Sprallis gungar högt. Boken handlar om Allis som åker kälke med ett gäng djur. Allis sprallis åker fort är skriven på rim med två rader text per på varje uppslag . Boken tar upp begreppen först, sist, mitten, före och efter. Det känns som att den här boken är en sån som barnen kommer kunna “läsa” själva.

Jag läste boken tillsammans med min brorsdotter som är fem och ett halvt. Hon uppskattade rimmen i boken och tyckte mycket bilderna “med all snö” i bakgrunden. Jag tror dock att den hade passat henne mer för ett år sedan.

Det stora pluset verkligen de olika begreppen. Det här är en bok man kan jobba matematiskt med. Jag kan tänka mig att man enkelt kan dramatisera berättelsen, t ex “Älgen åker sist och björnen åker före. Badkaret binder Allis fast i kälkens snöre.” 

bild (45)

Bilderna är mjuka, barnsliga och ganska klassiskt barnbok-iga och tilltalar mig, mycket p.g.a. de härliga ansiktsuttrycken hos både Allis och de olika djuren.

----------

Redogörelse för villkor

Förlaget Memo har skickat mig ett recensionsexemplar av boken, ingen annan ersättning har utgått. Alla åsikter är mina egna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...