onsdag 20 november 2013

Mall för adventsljus i fönstret

Jag fick en fråga om jag hade någon mall för att gör en adventsljusstake. Ni vet en sådan där man sätter i fönstret på förskolan och "tänder" varje vecka.  Jag har ingen sån men kom ihåg ett inlägg från bloggen candygirl där hon visar den fina hon gjort. Där finns fler bilder och instruktioner. 


Adventsljusstake från candygirl julblogg


Alla är vi ju inte lika konstnärliga men jag tänker att man kan inspireras av hennes bilder, för de är tydliga och ni klarar nog att rita av. 

Hittade en annan variant gjord på toarullar, detta är en Menorah, men ni fattar principen!


Alternativet är ju att göra ljusstaken tillsammans med barnen, kanske med någon slags collage-teknik!? Här får man nog in lite matematik också, man ska ju förbereda och mäta ljusen som ska bli när de har brunnit ner lite också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...