söndag 24 augusti 2014

Gör egna klossar av träd (igen!)

Hörni, ni förskolor med dålig ekonomi och ni som har tankar om gifter i leksaker av ex plast. Ni är nog rätt många. Gör egna trädklossar! Jag har gjort nya, denna gång till barnet hemma, och dessa har även gjort succé med 3-5 åringar samt i förskoleklass! Molly (ett och ett halvt) staplar några men flyttar mest runt dem och lägger dem i olika hinkar.

Image(1)

Enklas är att använda en kap & ger-såg för då blir det rakt och fina snitt. Är ju roligt om bitarna går att stapla utan att det vajar alltför mycket. Motorsåg funkar också, men då får man fila/slipa kanterna. Det går bra att behålla barken, men det kan bli lite skräpigt inomhus. En av grenarna var redan utan bark vilket var perfekt, men resterande har jag börjat tälja på. Men det är blir typ bara en åt gången, för det är tidsödande. Det blir roligast om man varierar längd och diameter. Här är de största någon dryg decimeter i diameter och de minsta några centimeter.

I förskoleklassen kombinerades trädklossarna med stenar från skärgården, trämäniskor, djur och annat.

IMG_0361

Jag har bloggat om trädklossar tidigare, kolla in där också för att få mer inspiration och länkar. Är ni intresserade av bygg-inlägg heter fliken konstruktion.

2 kommentarer:

 1. Härligt med inspiration! Vi ska göra ett sinnesrum på jobb. Har du några tips eller idéer? Mvh Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Här kan du nog hitta lite tips:
   http://www.forskoleburken.com/2012/10/upplevelserum.html
   Men sen tänker jag: ficklampor, mörkläggninggardin, luktburkar, påsar med mjuka/kalla/lena/skrovliga osv, balansbräda, speglar, sensoriskt bord, mm mm!
   Skicka gärna foton när ni har inrett!?
   Lycka till!
   Maria

   Radera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...