torsdag 8 januari 2015

HURRA!

Idag fyller min första bebis hela FEM år! Förskoleburken såg ljuset med sitt första inlägg den 8 januari 2010. Sedan dess har det blivit hela 1 309 inlägg! Helt otroligt, hur gick det till?!image

Jag firar här i soffan med att bli lite nostalgisk. För mig var det otroligt spännande att sätta igång att blogga. Häftigt att göra något nytt. Och så roligt när ni läsare började komma! Nu är ni galet många, bara på Facebook följer över 6000 Förskoleburken!

Första inlägget handlade om sidan som inspirerade mig att börja, nämligen Prekinders. Den är fortfarande aktiv, med mängder av material och inspiration. Första tiden jag bloggade, skrev jag inlägg varje dag. Jag byggde upp en bank av länkar och material, som jag själv kunde använda mig av i mitt arbete som förskollärare. Rent tekniskt var det enkelt, och jag lärde mig massor om vilka verktyg som fanns, hur man använde olika program och googlade mig fram till hur man skulle gå tillväga.

När jag blev sjukskriven på grund av en ryggskada var bloggen det som kändes meningsfullt att göra varje, som höll igång mig.

Och när jag blev mamma fick bloggen stå tillbaka. Fokus var på annat, men den fanns alltid där.

Nuförtiden blir det något eller några inlägg i veckan. Det tuffar på. Min dotter har börjat på förskola och jag jobbar igen. Inte längre som förskollärare, men är kvar i förskolans värld tack vare Molly, och genom mitt arbete på Natur & Kultur där jag arbetar med kompetensutvecklande litteratur och material för pedagoger inom förskola. Det är så kul, och tack vare bloggen så har jag koll på vad som händer inom den världen, och kontakt med många av er fantastiska pedagoger.

Jag tänker mycket på bloggens framtid. Förskoleburkens mål har alltid varit och kommer alltid att förbli att vara en inspirationskälla för er, en idéspruta, en materialbank och en tidsbesparande resurs. Jag hoppas att den lever upp till den ambitionen!

Det kräver dock sin tid att ta hand om och uppdatera bloggen. Tid jag inte är säker på att jag har. Så det känns viktigt att lägga tiden på rätt saker. Därför är jag väldigt intresserad av vad Ni vill att jag lägger fokus på? Vad vill Ni läsa om?

Jag blir jätteglad om ni lämnar en kommentar här under, om ni mailar mig eller om ni besvarar undersökningen till höger! Så hoppas jag att jag fortsätter fem år till med Förskoleburken! Vem vet?

Ojoj, så här långt och allvarligt har jag sällan skrivit här. Fem års reflektioner. Hu! :)

/Maria

3 kommentarer:

 1. Besöker din blogg ofta! Grattis på födelsedagen :) ! har haft mycket nytta av den o har följt med några år o även printat ut endel av ditt egna material. Tack! Sitter just nu o kollar runt efter bokstavstips o har som vanligt fått många fina idéer o mycket inspiration. Du är toppen, fattar inte att du hinner... Jobbar på daghem/förskola på andra sidan potten i Österbotten/Finland o brukar tipsa om dej till höger o vänster! Har ingen skillnad på vad du lägger ut eller skriver om, allt behövs i olika situationer. Står inför ett nytt daghemsbygge så just nu är jag speciellt intresserad av inspirerande daghemsmiljöer! Hoppas du orkar hålla på i många år till! mvh Annika

  SvaraRadera
 2. Grattis!! Jag hoppas verkligen på en fortsättning. En inspirerande och mycket hjälpsam blogg. Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Vill tacka för de fem åren! Har inspirerats och fått många tips och idéer i mitt arbete som specialpedagog med barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Har stor användning av ditt egna material och har hittat många nya sidor via dig. Känns som att du hänger med i vad som händer och är på gång.
  Tack igen och hoppas på en fortsättning så länge du själv känner att du har tid och lust. Hälsningar Helena

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...