måndag 2 mars 2015

Lekdeg

image

Sån här härlig lekdeg får man om man blandar balsam med majsstärkelse. Se inlägg för fler bilder och recept.

VI har testat  detta här hemma, men använde potatismjöl istället. Det blev inte så kletigt så jag testade att tillsätta olja. Då gick det bättre, men lite stumt. Det var iaf mycket enkelt att göra och tvååringen uppskattade degen mycket! Ett enkelt alternativ till saltdeg.

deg4       deg 2

deg 1       deg3 

Nu har jag handlat majsstärkelse, så vi får se om det blir annorlunda nästa gång!

1 kommentar:

  1. Hej
    Jag har provat att göra degen, vilken härlig deg. Ska prova den till barnen på förskolan där jag jobbar. Blir degen hård så man kan måla den sen? Ska man lufttorka den? Eller ska man baka en gång sen kasta degen?
    Hälsningar
    Anette

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...