fredag 20 maj 2016

Barn med särskilda behov

Här kommer en text från Lisa (som driver Skolgnistan) som jag har fått lov att dela. 

Ett av mina livsmål är att försöka informera samhället så mycket som möjligt om barn med särskilda behov. Bl.a. vikten av att vi ger barnen verktyg för att kunna bli så delaktiga i samhället som möjligt. Dörrarna ska öppnas. Respekt och vördnad för olikheter ska stiga. Okunniga fördomar ska vika hädan. Det kommer förmodligen genomsyra hela mitt liv framöver att fighta för de här barnen. I vardagen, yrket, akademiskt sätt, styrelsemässigt, informationsmässigt genom sociala medier samt på fritiden. Alla kan finna den plats där de kan göra störst nytta. Jag har funnit min och min son har öppnat dörrarna till den världen. Vad jag är tacksam för det, även om vardagen skiljer sig åt från många andra barnfamiljer. Här öppnade vi portarna till biblioteket. Bildstödet skapade förväntan hos sonen, lockade till lek, intresse för att hälsa på bibliotekarien, och oj vad roligt sonen tyckte det var att låna böcker. Vi läste säkert en timme innan läggdags. Det första jag gjorde när jag kom in på biblioteket var att dela med mig av bildstödet nedan. Så många barn som möjligt med Npf ska få ett bra liv och det är mitt livsmål att bidra med så många korn som möjligt i den påsen! 


No man (or woman) is an island, men vi kan alla bidra för att göra vårt samhälle ett bättre samhälle! Gör plats för de här barnen för här rymmer det sig perspektiv, kunskaper och betraktelser som kan bygga vår framtid.


Lisa har också fb-gruppen Lekgrupp för barn med särskilda behov som ni gärna får kika in. 

 

1 kommentar:

  1. Hej Maria!
    Skrev precis ett mail till din mail-adress forskolebruken@hotmail.com. Väntar på svar :)
    Ha en bra kväll!

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...