onsdag 20 januari 2010

Ballongspel

Det här är ett klassiskt brädspel som de flesta antagligen spelat. Jag gjorde ett eget ballongspel som ni kan ladda ner.Laminera spelplanerna och klipp ut och laminera cirklarna (det är bra om man gör dem dubbelsidiga, lättare att hitta... Ett annat sätt är ju att använda färgat papper och göra egna cirklar, då sparar man på bläcket. Lägg cirklarna i en burk tillsammans med en färgtärning. Sedan får barnen slå tärningen i tur och ordning och försöka fylla sin spelplan. Har man redan färgen får nästa spelare slå (eller så får man slå igen, alternativ regel) När spelplanen är full är man färdig!

Ett jättebra spel att öva färgerna på ett roligt sätt. Och att träna på att vänta på sin tur... Det kan vara idé att bara lägga ut två spelplaner, ofta är det lättare för barnen att samarbeta då!

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilken blogg!!! Tack för alla fantastiska tips. Har dock lite problem med att kunna hämta hem dom, bla ballongspelet. Har ett konto, men lyckas inte ändå, är det något strul eller är det bara jag som inte lyckas?!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Tack!
  Jag trodde att alla länkar funkade nu... Suck!
  Det är jättesvårt att hjälpa dig när jag inte vet vad felet är. Vad händer när du klickar på länken? När du loggar in? Finns det inget dokument? Vore jättesnällt om du hjälper mig fixa detta! Och om du vill så kan du bara maila mig så kan jag skicka de material du vill ha!

  SvaraRadera
 3. Nu har jag ändrat så att man laddar ner dokumentet via Dropbox. Nu ska det funka!

  SvaraRadera
 4. Hejsan!

  Idag tipsar vi om ballong spelet på 365 saker du kan pyssla med barnen

  http://365sakerdukanbarnpyssla.blogspot.com/2012/02/ballongspel.html

  /Filippa

  SvaraRadera
 5. tack du ar jatte duktig och vad snallt av dig att du delar med dig! vi foljer dig fran paris, inte latt att hitta svenska lekar spel etc..
  Kram fran oss Madie

  SvaraRadera
 6. Hej! Vart kan man hitta tärningar som passar till spelet? :)

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...