tisdag 4 maj 2010

Matteövning nummer två!

Det här är som en fortsättning eller variant av matteövningen som jag skrev om för ett litet tag sen. Den fungerar på samma sätt, men det är med bilder istället för saker. Siffrorna läggs ut i nummerordning och bilderna läggs under. I dokumentet finns en instruktion.

Såhär ser (delar av) övningen ut:
OBS! Nu laddar ni ner från dropbox, vilket inte ska innebära något extra krångel!

Även detta går ju att variera i det oändliga, t ex brukar det vara trevligt att göra tema- eller högtidsanpassade kort; vårkort, blomkort, julkort osv. Här har jag gjort en allmän, och använt mig av gratis clip-artbilder för att jag ska kunna lägga upp dem här, men det går ju att leta fritt på internet efter bilder man vill ha. Ett tips är dock att se till att varje bild verkligen bara innehåller endast en sak. Även om vi vuxna tycker att det är en blomkruka kommer barnen se att det är två blommor i blomkrukan, t ex.

4 kommentarer:

 1. Hej! Tack för allt du delar med dig av till oss. Jag skulle gärna vilja ta del av denna övning, men jag lyckas inte ladda ner det, kan du hjälpa mig?

  SvaraRadera
 2. Klicka på länken så kommer du till en sida där du får logga in på Google eller skapa ett nytt konto (med hjälp av din mailadress). Sen slussas du vidare till dokumentet och sen är det bara att spara eller skriva ut.
  Om det inte funkar, maila mig så kan jag skicka dokumentet!
  Maria

  SvaraRadera
 3. Om du har dator eller iPad i din verksamhet, kan du inte tänka dig att använda något lämpligt matteprogram? Jag har med stort nöje (med barnbarn) provat NOMP - en app för iPad.
  http://macilane.wordpress.com

  SvaraRadera
 4. Dropbox säger på flera av filerna att de inte finns kvar eller är privata. Gör jag något fel när jag går in på dem?

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...