måndag 8 november 2010

Funderingar kring bloggen – hjälp efterlyses!

När jag startade bloggen var mitt mål att inspirera och förenkla för pedagoger.

Jag valde att gå vägen genom material, som jag insett fanns tillgängligt i ofantliga mängder på nätet. Jag inriktade in mig på material eftersom jag ansåg att det redan fanns en del förskolebloggar som främst inspirerar med pyssel och andra mer abstrakta tips. Min idé var att jag ville ge er konkreta verktyg att göra något med, för att spara tid och för att ni ska slippa uppfinna hjulet igen genom att ta tiden att producera material som redan finns om man vet var man ska leta.

Jag har på senare tid även tagit in det andra, pysseltips, boktips, artiklar osv, och jag fick nyligen en kommentar med önskemål att jag ska berätta mer om min yrkesvardag, hur jag jobbar. Det skulle jag absolut kunna skriva om!

MEN:

Vad jag nu vill veta är vad ni vill!

Vilken del av bloggen är ni mest intresserad av? Material, inspiration, pyssel, pedagogiska tips? Inom matematik, montessori, svenska? Finns ett intresse av att veta mer om mitt jobb?

Så inte för att låta alltför sträng, men nu jag skulle bli jätteglad om ni alla lämnar en kommentar, även ni som inte brukar! Om ni känner att ni har haft nytta av bloggen, skriv ett svar som ett litet tack, liksom. Jag behöver er hjälp med detta, alla åsikter är värdefulla!

Tjing tjong!

38 kommentarer:

 1. Gärna lite mer om alternativa metoder som rytmik, bild och musik.

  Tack för att du skriver, din blogg är till stor hjälp!

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag brukar titta in på din blogg för inspiration med jämna mellanrum. Jag arbetar med barn 6-7 år men det mesta fungerar bra även för de barnen - uppgifterna går ju att variera. Jag tycker innehållet är bra och enkelt att hitta.

  Personligen letar jag mest efter pyssel, skapande och pedagogiska tips - gärna vardagstips på hur man kan förenklar vardagliga situationer med barnen. Det är alltid intressant att ta del av andras arbetssätt.

  Hälsningar Pernilla

  SvaraRadera
 3. Upplever din blogg väldigt intressant. det jag är intresserad av är material, inspiration men också olika dileman som finns i förskolan och skolan värld. Hur löser man saker praktiskt och vad som menas med de olika begrepp som vi i dag använder. Lite funderingar på vad vi håller på med som pedagoger i förskolan.
  Tulla

  SvaraRadera
 4. Tycker att din blogg är kanon och har gett mig massa tips. Det jag skulle vilja ha mer av är tips på böcker, pyssel, sång rytmik. Bra ställen att handla material på. Enkla lösningar ni har kommit på i olika situationer. Även att andra kan maila tips till dig som du sen väljer ifall du vill lägga ut eller inte.

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag tittar in här var och varannan dag för att leta efter pyssel och andra pedagogiska idéer. Så mig intresserar just det, och inte så mycket det andra :-)

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Tack för en underbar blogg med massor av bra idéer.
  Fortsätt gärna med det!

  SvaraRadera
 7. Jag anser din blogg som intressant, med mkt idéer och material. Jag brukar titta efter material för barn 1-5år. Det skulle vara kul o höra dig berätta om din vardagssituation på jobbet, hur och vad ni arbetar med. Vad för olika metoder, efter nån speciell form? Om det är något som intresserar er något mer speciellt.

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Du gör helt underbart och mycket bra jobb.Tittar in här minst en gång om dagen.Själv jobbar jag inom särskolan,och här hittar man ju allt möjligt (har lite svårt ibland att ladda hem vet ej varför).Visst kunde det vara kul att höra om hur du jobbar på din arbetsplats.
  Tack ännu en gång :)Catarina

  SvaraRadera
 9. Jeg bukker og takker for en suuuuuuuper fin blogg.Bare må innom den hver dag vettu.Jobber med små barn 0-3 år.Liker godt pyssel og matrialer som en kan finne på andre blogger.Rim og regler og sanger er supert .Ja jeg nesten elsker bloggen din.En stor hilsen fra Norge.
  Lykke til videre

  SvaraRadera
 10. Vi jobbar just nu med teknik... håller du på med nåt sånt? Skriv i sånt fall vad

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Du gör ett jättebra jobb med bloggen! Speciellt intresse har jag för konkreta tips och diverse material och ideér inom matematik, språk, rörelse och pedagogiska spel/sajter.

  SvaraRadera
 12. Dina materialtips är toppen. Läser din blogg dagligen och får inspiration, främst om montessorimateriel då jag själv är montessorilärare

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Du har en helt underbar blogg där jag fått många nya fina tips och idéer till många aktiviteter.
  Jag skulle gärna vilja ha lite mer tips och idéer om rörelse aktiviteter både till musik och utan. Gärna där man kombinerar lätta sånger och till rim&ramsor.
  Jag skulle också vilja ha lite tips och idéer på vad man kan göra om man har en uteavdelning nu på vintern. Jobbar i södra Skåne och där är det ju inte alltid snö på vintern tyvärr.
  Skulle också vilja att du berättar hur du praktiskt använder dig av "typiska" montesorrimaterial som du lagt upp här på bloggen
  Annars tycker jag du kan fortsätta som du gör för det är bra.
  Kramar Lisa

  SvaraRadera
 14. Hej!
  Du är en utav mina stora inspiationskällor. Det finns smått å gott. Jag gillar när det handlar om skapande, sagor, rim å ramsor mera skapande och tips på bloggar å böcker. Tack för allt. =o)

  SvaraRadera
 15. Alla länkar till material är bra, oavsett vad det är:):)
  Din blogg är alltid till stor hjälp och inspiration för mig! Tack!

  SvaraRadera
 16. Hej! Tack för alla bra tips du delar med dig av och fortsätt gärna så. Jag är intesserad av material i matematik och svenska. Jag jobbar inom särskolan och har fått många bra tips genom dig, tack! Tittar in här i stort sett varje dag!!

  SvaraRadera
 17. Din blogg är en stor inspirationskälla, är inne varje dag. Konkreta tips är värdefullt - lätt att snabbt ta till sig i vardagen. Matte och pyssel är väl det jag använt mest!

  SvaraRadera
 18. Hej! uppskatttar verligen dit jobb och engagemang med denna blogg. Hämtar dagligen inspiration och arbetsglädje på din blogg.du får gärna skriva mer om montessori ideer/utveckling. men jag är glad för det som är. Tack/ Åsa

  SvaraRadera
 19. Hej!
  Jag går in på din blogg minst 1gång/dag för att få inspiration och ta del av material och andra tips! Fortsätt gärna med det! Tack!
  //Anna

  SvaraRadera
 20. Hej!
  Jag tycker du gör ett toppenarbete! Jag vill ha tips på arbetsmaterial anpassade till fsk, olika webbsidor, spel, pyssel, samt mer inblick i hur du arbetar med materialet.

  vh

  SvaraRadera
 21. Hej!Läser din blogg dagligen o tycker den är bäst!jag har fått massor av material o tips här o de e ja supertacksam för!det skulle vara intressant att läsa mer om vardagen å t.ex vad du gör när/om gruppen blir "orolig" har du några knep?:)keep up the good work
  /Malin

  SvaraRadera
 22. Hej! Jag tycker att din blogg är toppen, visst hade det varit kul om du skrev om ditt jobb men jag tycker absolut att du skall fortsätta med dina tips! Dem är guld värda!!! Tack för en superbra blogg, jag är inne på den nästan varje dag och använder mycket av matrialet i mitt jobb som förskolelärare.

  SvaraRadera
 23. Jag gillar verkligen din blogg och den föräras med ett besök minst en gång om dagen.

  Jag skulle vilja veta mer om din vardag och om montessori, eftersom jag också är förskollärare med montessoriutbildning. Det skulle vara roligt att läsa om hur en annan förskola har lagt upp jobbet.
  /Maria

  PS. Tack för att du gjorde texten en aning mörkare. Nu är det lättare att läsa. :-)

  SvaraRadera
 24. Tack för en intressant blogg! Du får besök av mig så gott som dagligen. Det jag främst söker är pysseltips, sånger, ramsor, rörelseaktiviteter, boktips. Inspiration kort och gott! Hälsningar från Sara i Finland

  SvaraRadera
 25. Du har en helt fantastisk och inspirerande blogg! Jag är nöjd med den som den är i dagsläget. Själv jobbar jag med barn i åldrarna 3-5. Jag går i stort sett dagligen in och läser antingen för att få något nytt tips eller för att leta efter något specifikt jag vill veta mer om. Alltid hittar jag nåt! Tack! / Anna

  SvaraRadera
 26. Hej,
  jag vill ha pedagogiska ideér, arbetsmallar att printa ut, pyssel, spel, pedagogiska sidor, samt mer om hur du använder materialet i din verksamhet.

  Passar på att länka till en sida, har inte kollat igenom riktigt själv men det verkar finnas en del matnyttigt där.
  http://lekar.folkhalsan.fi/index.php?tocID=lekar&itemID=home

  Vh
  Erika

  SvaraRadera
 27. en annan bra sida:
  http://www.montessorimom.com/pink-tower-and-counting/

  Vh
  Erika

  SvaraRadera
 28. Hej!
  Som du så väl skriver så finns det bloggar som har sagor, pyssel eller sånger, så jag tycker det är jättebra att du inriktar dig på att visa på redan färdigt material och andra ideer som finns. Fortsätt med det! Man hinner inte alltid leta runt på alla olika sidor, så en sida som din där allt finns samlat är toppen, jag tittar nästan varje dag.
  Tackar!! /jessica

  SvaraRadera
 29. Hej!
  Du har en underbar blogg, hit kommer jag flera gånger om dagen för att hämta inspiration.
  Jag skulle vilja ha tips om barns utveckling. Jag har en kompis som praktiserar på en montissori förskola i grannkommunen och de har ett schema som de prickar av när barnen klarar en viss sak ex pärlar pärlplatta. Har du något sådant?
  Tack för en fin blogg
  Annika

  SvaraRadera
 30. Hejsan
  Tack för en fantastisk sida. Jag tittar in här nästan varje dag för att leta efter pyssel och andra pedagogiska idéer. Så för mig är det det som lockar mest, just nu i alla fall.

  SvaraRadera
 31. Din blogg är en skatt. Jag tycker mycket av ditt material är bra. Jag skriver ut mycket av materialet och använder i mitt arbete med barnen. Tack för en inspirerande blogg!

  SvaraRadera
 32. Hej!

  Detta är andra gången jag kikar in hos dig och din blogg verkar jättespännande! jag jobbar på montessoriförskola och har precis påbörjat min utbildning till mont.pedagog! När jag kollar runt på olika sidor leytar jag främst efter materiel och aktivitet till samling/skogen. Roligt att hitta roliga saker som lockar barnet till att lära sig om siffror, bokstäver, skogen, empatiarbete och annat. Även vardagstips är alltid bra! Egentligen skulle jag väl kunna säga att jag gärna suger åt mig allt! :)
  nu ska jag fortsätta njuta av Förskoleburken! Tack!

  SvaraRadera
 33. Jag läser här för att jag gillar att inspireras av andra, men jag vill gärna utforma mina aktiviteter själv, så färdiga mallar är oftast inte intressanta. Jag tycker om att läsa om projekt och om aktiviteter inom exempelvis språk och matematik och se hur andra gjort.

  SvaraRadera
 34. Jag är en "vanlig mamma" som tittar in här dagligen för att få inspiration till lek, pyssel och pedagogik/utveckling. Jag tycker att bloggen är toppen som den är, jag personligen efterfrågar inget mer än det du redan skriver om.

  SvaraRadera
 35. Hej!

  Jag är utlandssvensk och jobbar som fröken i vår Svenska Skola. Vi träffas bara en eftermiddag i veckan, men är tacksamma för den tid vi har tillsammans.
  Jag är här inne hos dig väldigt ofta och får inspiration. Fullkomligt älskar bloggen!!
  Det jag tycker är svårt att hitta, ren generellt (inte bara här), är enkla inomhuslekar.
  Mina barn är mellan 2½-3½ och de flesta förstår svenska relativt bra, men har lite svårare att kommunicera tillbaka på svenska.

  Men som sagt, jag älskar din blogg!!

  /Hedda

  SvaraRadera
 36. Hej!
  Jag arbetar med barn 2-5 år varav några med särskilda behov. Det är alltid roligt att läsa om hur andra arbetar men just det här att få ta del materiel är toppen! Dessa använder jag sedan i gruppen, vissa med anpassningar för att passa våra barn som har särskilda behov, andra kan jag använda som de är, oavsett så är det till oerhörd hjälp och insperiation. Jag skulle gärna läsa mer om och ta del av mer matereriel om att barnen ska respektera varandra, om känslor när man säger så eller gör så, hur tror du Olle (okänt barn för dem)känner sig då osv, lite material om att rita om känslor, kanske samlingskort eller sånt... Har nästan inte hittat något om sånt... Det är det viktigaste vi har, kompisar!
  Tack för en bra blogg och bra ideer på materiel!

  SvaraRadera
 37. Hej! Arbetar på en förskola där barnen är flerspråkiga och skulle vilja ha tips på språkstimulerandelekar, arbete med rytmik, sång ramsor mm

  SvaraRadera
 38. Ett pyssel som jag har märkt är väldigt populärt när jag har gjort det med barn inom flera olika förskolor jag jobbat på (går som vikarie inom poolen), är eget pussel med hjälp av Glasspinnar.
  Jag låter barnen antingen välja en bild ur någon tidning, på nätet som vi sedan skriver ut eller så låter jag de rita en bild själva. Sen limmar vi bara dit glasspinnarna på baksidan tätt inpå och sedan skär itu dem. Poff, du har ett pussel :)

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...