fredag 19 november 2010

Picka rätt!

Nej, jag har inte stavat fel i titeln, barnen ska faktiskt picka och inte pricka i den här övningen. Jag har tidigare tipsat om mallar från Preschool Express som man kan använda till denna övning, men sen hittade jag faktiskt ännu roligare prickbilder hos Goldmark Montessori.


Hos oss står brickan framme med tandpetare, en bild och underlägget av frigolit. När ett barn gjort övningen ställer barnet tillbaka brickan och en vuxen fyller på med en ny bild.


Barnen använder en tandpetareoch pickar på prickarna. När de är klara brukar vi sätta upp dem på fönstret, blir jättefint när ljudet flödar igenom. Jag skriver ut bilderna på olika färgade papper så blir det lite färggladare. Ett ytterligare tips är att lägga aluminiumfolie mellan och hänga upp i ramar.

Jättebra träning för de små handmusklerna, penngreppet samt koordinationen!

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag läser ofta här och samlar på mig fina tips att göra med min son.
  Jag är bara vanlig förälder och jobbar inte på förskola, men tycker ändå att det finns mycket som vi kan göra hemma. Många tips fungerar inte ännu eftersom min son är bara 2 år, men antingen får man bara modifiera dem lite eller också sparar jag undan dem för att ha sen.

  Tack för en härlig blogg!
  Trevlig helg :)

  Viola

  SvaraRadera
 2. Viola!
  Vad roligt att höra att min blogg inspirerar även föräldrar! Tack för dina rader!

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...