onsdag 2 mars 2011

Hej!

Någon frågade efter hej-sånger till samlingen i förskolan. Här kommer några!

Hej hej hej hej, nu sjunger vi en sång
Hej hej, nu sjunger vi en sång
Hej hej nu sjunger vi en sång
Alla på en gång

Där sitter du,                                                                                                     Här sitter jag,                                                                                                    Här sitter alla vi idag                                                                                       Och har en härlig lust att sjunga(dansa, läsa, leka)                                       Och därför sitter vi här idag,                                                                  jajjamensan fattas bara annat! (talröst)

Och Lisa är här, och Pelle är här, tänk vad roligt att Ahmed är här, och i vårt glad gäng är Dimitri här igen, tänk vad roligt att Thindra är här!

Nu är det slut för idag, (Klapp, klapp)                                                             Tack och adjö för idag, (Klappa klapp)                                                           Tänk vad stunden gick fort,                                                                            Tänk så mycket vi gjort,                                                                                  Men nu är det slut för idag! (Klapp klapp)

Var är barnen? (Växelsång)
Melodi: Broder Jacob

Var är barnen?
Var är barnen?
Här är vi!
Här är vi!
Hur mår ni idag då?
Tack så mycket bra då!
Det var kul!
Det var kul!

Var är fröknarna?
Var är fröknarna?
Här är vi!
Här är vi!
Hur mår ni idag då?
Tack så mycket bra då!
Det var kul!
Det var kul!

2 kommentarer:

 1. Hej, hej, hej, hej.. nu sjunger vi en sång börjar jag alltid sångsamlingarna med. Roligast tycker dom nog det är att hoppa en sång, eller till och med SKRIKA en sång som jag busar till det med ibland...

  Sen brukar jag köra...

  Anna är här, Johan är här, vilken tur att MAria är här. och med i vårat lag har vi Sune här idag. Vilken tur att Stina är här...

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att man tröttnar på samlingssången efter ett tag (typ ett par år)... vi har haft några olika, men favoriten, som jag faktiskt inte tröttnat på än är "Det är härligt att va tillsammans" från lutfiskens "Den glada apan". Enkel att spela på gitarr också då den bara innehåller D A och G!
  Tidigare har vi använt "Ringeli rosen" (vanlig ramsa/sång) och "När man sjunge så blir man så glad" från "Musiklek". När man tröttnat är det dags att byta, fast man kan ju återanvända dem efter ett tag. :-)

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...