tisdag 14 juni 2011

Mot nya äventyr…

Just nu håller vi på att avsluta på mitt jobb. Vi gör klart, försöker samla ihop, fundera på hur vi ska göra med de barn som slutar, vi följer gamla traditioner och skapar nya. Vi har haft sommarfest och avslutningsmiddag. Vi varvar inte ner riktigt än, men det märks både på oss vuxna och på barnen att terminen snart är slut.

För mig känns det lite extra eftersom jag inte kommer komma tillbaka till förskolan efter semestern… Jag är på väg mot nya utmaningar och det är med vemod som jag inser att nästa termin kommer att startas upp av någon annan i mitt ställe! Jag har många starka minnen från och har haft så fantastiska upplevelser med mina barn och kollegor. Jag har lärt mig så mycket och utvecklats i min yrkesroll. Givetvis känns det tråkigt att lämna detta bakom mig.

Jag är samtidigt pirrig, glad och förväntansfull. Nya kollegor och nya barn väntar. Ny arbetsplats, ny ålder på barnen och ett helt nytt sammanhang för mig. Jag kommer att jobba i förskoleklass till hösten!

Vad detta innebär vet jag inte riktigt! Jag har massvis med idéer, tankar och mål, men hur det blir på riktigt vet jag ju inte förrän i höst.

Vad det innebär för bloggen vet jag inte heller. Jag tänker att jag får se hur det blir. Jag vet att jag vill fortsätta, men vi får se hur mycket och om inriktningen blir annorlunda. Jag kan tänka mig att jag kommer att fokusera på “mina” barns ålder, vilket säkert kommer att märkas här.

Men jag hoppas att ni är med mig ändå, att ni har tålamod med mig om jag blir virrig och desorienterad och uppfylld av allt det nya…?

Oj, det blev många ord. Men jag har många tankar just nu som ni säkert förstår.

Tack till alla er som troget läst, som skrivit uppmuntrande kommentarer och tipsat! Det är ni som gör bloggandet så roligt!

7 kommentarer:

 1. Jag hoppas verkligen att bloggen lever vidare. Jag gillar den jättemycket och tar många idéer och inspiration härifrån till "min" förskola.

  SvaraRadera
 2. Vad roligt, då "åldras" vi tillsammans. Jag har följt denna blogg med mina förskolebarn. Nu kommer de att börja förskoleklass - så passande!

  SvaraRadera
 3. Måste bara säga att detta är en fantastisk blogg! Är inne o läser då o då men är dålig på att kommentera :-) Hoppas du fortsätter blogga, vi hemma-mammor behöver dig o dina tips!!

  SvaraRadera
 4. Hej, jag hoppas du fortsätter blogga, iallafall lite. Jag gillar att kika in här då och då fast jag inte har jobbat på förskola sen jag flyttade från Sverige. Har funderat på att använda några tips till mina barn. Jag har nog varit borta från Sverige för länge då jag inte vad det är för skillnad på förskola och förskoleklass. :) Har 6-årsverksamhet bytt namn måhända? Förskola är väl från 1 till 5 år...? Lycka till med nya jobbet!

  SvaraRadera
 5. Malin I Borlänge15 juni 2011 kl. 09:06

  Lycka till med nya jobbet. Forsätt gärna blogga. Din blogg är underbar och inspirerar mycket.

  SvaraRadera
 6. Lycka till med det nya jobbet! 6 åringar är super duper! Blogga gärna och berätta om allt du gör.

  SvaraRadera
 7. Som ny utbildad förskollärare och ny anställd inom en förskoleklass samt fristids, så ser jag fram emot mer tips på vad man kan göra tillsammans med Förskoleklassen! :)

  Tycker dina blogg är fantastiskt för oss pedagoger!

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...