fredag 19 augusti 2011

Gästinlägg: Nya tider…

Här kommer nu ännu ett inlägg från kära Maria Flanagan Sundqvist. Hennes tidigare inlägg hittar ni som vanligt i högerspalten!

--------------------------

Nya tider…

Hoppas ni alla har haft en underbart skön sommar med avkoppling och mycket roligt tillsammans med nära och kära. Själv har jag blandat arbete med avkoppling hela sommaren och har lyckats få in tid med alla barnen (som många är vuxna nu) men ändå fått tid för egentid också. Högen med böcker jag tänkte läsa har inte minskat så där väldigt mycket men då har jag desto mer att se fram emot under hösten.

Som jag berättade förut tog jag ett stort beslut i våras och har nu efter det att jag haft delad anställning och eget företagande tagit steget fullt ut och jobbar nu som helt egen. Spännande, men det som i våras kändes läskigt känns nu bara fantastiskt bra!

Jag började detta ”nya” liv med att föreläsa inför ett stort gäng pedagoger i tisdags om ”Hur vi kan motivera människor till förändring”. Det var en väldigt personlig föreläsning där jag berättar om hur jag själv blivit motiverad till stora positiva livsförändringar för 17 år sedan och sedan också om mina år som lärare på en resursskola där ett stort jobb för mig var att motivera elever till förändringar i sitt beteende. Att göra förändringar kan vara svårt och ibland är det bra att stanna upp och fundera på hur jag egentligen gör. Jag blandade min berättelse med lite övningar av olika slag och responsen var positiv. Jag hoppas att jag inspirerade till nya tankar om framför allt dem själva för visst är det så att förändringar alltid börjar hos mig själv, inte hos alla andra?

I mitt nuvarande arbete är detta vad jag gör varenda dag - att motivera människor till positiva förändringar, i privatlivet eller på arbetet och det arbetet är fantastiskt spännande och roligt!

I mitt förra inlägg innan sommaren pratade jag om tacksamhet. Min yngsta son sjöng i kyrkan och jag pratade med honom om att känna tacksamhet inför att få vara med om spännande saker och precis så kände jag mig också den här veckan. Jag har fått vara med om saker jag aldrig trodde jag skulle göra och ser fram emot resten av hösten, året och faktiskt resten av livet med spänning!! Vi vet aldrig vad som kommer runt hörnet, eller hur?

Ha det bra tills nästa gång och följa mig gärna på facebook, sök efter Modescien AB.

Varma hälsningar,

Maria Flanagan Sundqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...