onsdag 14 september 2011

Fantastisk dansk sida nu även svensk!

Jag har goda nyheter! För några veckor sedan strödde jag lovord över den fantastiska sidan Gratisskole.dk! Enda kruxet sa jag då, var att materialen var på danska, även om de går att använda enkelt ändå. Efter mitt inlägg kontaktade skaparen av sidan Steffen Estrup mig och undrade om vi kunde få till en svensk variant. Sagt och gjort. Jag har översatt några ordlistor och med dessa ord har nu Steffen lyckats göra en svensk sida med över 12 000 svenska dokument!!!

image

Den svenska hemsidan heter Gratisskola.se! Steffen hälsar att om det är någon som vill hjälpa till och översätta så blir han jätteglad. (Det är inte svårt alls, man får ett dokument med kanske 50 ord som man sen skriver svenska motsvarigheten och mailar tillbaka) Av dessa ordlistor kan massvis med dokument skapas. Så ni som tackar och tar emot, fundera på om ni kan hjälpa till med detta!

Jag förundras över hur enkelt saker sker med teknikens hjälp. Material skapas nästan automatiskt, man kan samarbeta över landsgränser och hjälpas åt!

Tacktacktack Steffen!

5 kommentarer:

 1. Låter bra men min dator varnar numer för din sida. Det står att du har material från blog.montessoriprintshop.com, en webbplats som de vet distribuerar skadlig programvara..

  SvaraRadera
 2. Detta var verkligen inte bra. Jag har mailat Montessoriprintshop och ska kolla upp detta ytterligare. PÅ förskoleburken finns endast länkar till den sidan (erkänt montessoriföretag som säljer montessorimaterial) och ingen programvara, så det är ingen fara här.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag kan hjälpa till att översätta den fantastiska sidan. Vidarebefordar du den informationen för mig?
  Mvh
  Anette
  anette.nilsson@vastra.goteborg.se

  SvaraRadera
 4. Joanna, ska kolla in din blogg!
  Anette, toppen, vidarebefordrar din mail till Steffen!

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...