fredag 9 september 2011

Gästinlägg: Träningsläger…

Maria Flanagan Sundqvist skriver i detta inlägg om lycka! Tidigare inlägg av Maria hittar ni i högerspalten. (Och ni, välkomna till inspirationskväll i Nässjö i oktober när Maria och jag  slår påsarna ihop!)

----------------------------

Som jag pratat om tidigare arbetar jag mycket med att skapa positiva livsförändringar för människor. Eller, det är ju inte jag som ska skapa dessa förändringar utan jag ska förhoppningsvis motivera andra att skapa dem själva.

För en del människor verkar det helt naturligt att uppleva lycka och att tänka positivt men för många är det inte lika lätt och vi pendlar mellan olika känslor hela tiden. Genom mitt jobb märker jag att det definitivt är möjligt att träna sig i att skapa fler lyckokänslor och lyckotankar genom att träna på att tänka på annat sätt än vi är vana vid. Jag sitter varje dag med människor och samtalar om dessa saker i grupp eller individuellt men märker periodvis att det inte är lika lätt när det kommer till mig själv. Jag vet att jag måste träna på att tänka positiva tankar. Jag vet också att detta är färskvara och därför måste jag hela tiden hålla den här träningen igång. Jag tycker dock att det är svårt ibland och har därför funderat på vad som skulle kunna hjälpa mig?

Jag tror att det jag behöver är yttre påminnelser om lycka. Kanske behöver jag spara lyckliga stunder i en liten låda som jag kan titta i ibland när jag behöver bli påmind om hur jag vill leva mitt liv. Ja, det ska jag göra. Jag ska skapa en liten ”lycko-låda” där jag kan spara positiva ögonblick i mitt liv. Den här lådan blir en påminnelse om det som varit men jag tror också att det är bra att träna i nuet. Jag behöver verkligen fokusera på det som är bra istället för att fokusera på det som inte är bra! Varför är det så lätt att se det som inte är bra istället för det som är positivt? Jag vet att jag mår så ofantligt mycket bättre när jag tränar på ”lycka” istället för ”olycka” men ändå faller jag tillbaka ibland. Jag ska fundera på fler saker jag kan göra för att hålla mig till träningslägret i lycka…

Nästa gång ska jag visa min ”lycko-låda”…

Har du några idéer? Hur tränar du i lycka?

Varma hälsningar,

Maria Flanagan Sundqvist

1 kommentar:

  1. Jag har ett vanligt word-dokument som jag använder för att reflektera över det som händer i mitt liv, främst det som händer på jobbet. Där hamnar fina saker folk säger till mig som jag känner att jag mår bra av att höra. Där hamnar saker jag inte är så nöjd med också, med lösningar på hur jag borde gjort eller hur jag kan göra nästa gång. Ibland går jag tillbaka och läser de där fina bitarna... Jag daterar det jag skriver så oftast är det lätt att hitta om det är något särskilt jag vill läsa om.

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...