torsdag 24 november 2011

3d-pussel–recension och tävling!

image

Kolormondo är ett 3d-pussel som behandlar färglära. Det är fem rundlar och sex klyftor som ska sättas ihop till ett klot. Antingen kan man limma ihop klotet och hänga upp det (blir jättefint!) eller låta bli och använda klotet som ett pussel. Det är fina nyanser och jag skulle kunna tänka mig att man kan använda detta tillsammans med färglådorna i  det sensoriska montessorimaterialet.  Tanken med pusslet är att man ska få en ökad förståelse för färgernas relationer och sammansättning. Klotet skulle vara en stor hjälp i för bildlärare, tror jag.

kolormondos hemsida finns mer inspiration till hur man kan använda pusslet och annan information.

image

Kolormondo säljs bl. a. av Beta-pedagog och direkt från  kolormondos hemsida och kostar 295 kr. Men nu får ni chansen att vinna ett gratis exemplar här på Förskoleburken!

Obligatoriskt:

 • lämna en kommentar om varför ni vill vinna (lämna en emailadress)!

För extra chanser:

 • gilla Förskoleburken på Facebook och lämna en kommentar att ni gjort det, eller redan gör det (glöm inte FB-användarnamn)
 • gilla Kolormondo på Facebook och lämna en kommentar att ni gjort det, eller redan gör det (glöm inte FB-användarnamn)
 • Blogga om tävlingen (och lämna en kommentar att ni gjort det med en länk till inlägget)

Tävlingen är öppen till den 4 december 2011 och endast för personer som har en svensk postadress (ursäkta ni andra!) Vinnare meddelas den 5 december.

Lycka till!

OBS! TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!!!

6 kommentarer:

 1. Hej! Vilken trevlig tävling! Jag vill vinna eftersom jag tror att kolormondon skulle liva upp vår avdelning om den hängde i taket nånstans.

  hanna.lindblom@gmail.com

  SvaraRadera
 2. jag skulle vilja vara med i din tävling. skulle vara kul med ett utmanande pyssel till barnen på min avdelning.

  kram karin

  SvaraRadera
 3. Din hemsida är helt fantastisk. Jag tittar in där varje dag för att få ny inspiration att använda i vår barngrupp. Detta material som du nu lottar ut, har jag aldrig sett. Skulle vara jätteroligt att få vinna det och testa det med barnen. Kram!
  irene_e@spray.se

  SvaraRadera
 4. Hej! Skulle vara jätteroligt att testa det med barnen på avdelning. Man kan följa hur färgerna går från vitt till svart och från kulört till grått: fantastisk!!

  Eleonora

  SvaraRadera
 5. Hej !

  Vi är en förskoleklass med 12 barn och en fröken. Vi har pratat om hur många det färger det finns, någon gissade på 7 och andra gissade på mer än 100! Nu har vi ett färgtema där vi lär oss om mörka och ljusa färger,hur det blir när vi blandar, vad en nyans är, och mycket mer. Vi hoppas att vi kan vinna det fina färgpusslet för vi gillar att bygga och pussla också.!

  Hälsar C F klass och alla tjejer och killar!

  kurbits@live.com

  SvaraRadera
 6. Kul tävling och spännande pussel! Jag skulle gärna vilja vinna för att kunna undersöka färgerna tillsammans med barnen på min förskola. Brukar titta in titt som tätt efter insperation och hittar alltid massa bra tips!
  //Lina

  l.ingels@hotmail.se

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...