torsdag 3 november 2011

Skollyftet

image

“Vi som jobbar i förskolan och skolan har världens bästa, och viktigaste, jobb. Vi har framtiden i våra händer och måste förvalta den väl. Därför vill vi tillsammans skapa framtidens skola och Skollyftet är en del av detta.

Det händer ofta att media visar upp en negativ, problemorienterad bild av den svenska skolan och vi vill med Skollyftet nyansera bilden och balansera  debatten något samtidigt som vi vill vara en inspirationslats för förskollärare, fritidspedagoger, lärare, rektorer och andra skolintresserade. Här hittar du många goda exempel, alltifrån lyckade lektioner till större projekt som leder till högre måluppfyllelse.

Skollyftet är, och förblir, en samlingsplats av lärare och andra som verkar i, och för, skolan och förskolan och vårt primära syfte är att bidra till en bättre och likvärdigare skola för alla de barn och unga som idag får en undermålig skolgång. Ett sekundärt syfte är att ge lärare möjlighet att ta plats på skoldebattens arena och göra sina röster hörda. På Skollyftet kan vi lärare styra debatten och välja vilka debatter som är viktigast för oss just nu.”

Denna text är hämtad från Skollyftet. Det är en sida där man kan ta del av den viktiga debatten, men även få tips av de mest skilda saker för vår vardag. En viktig sida för alla oss pedagoger! Besök den idag!

En bra start att börja på är kanske ett inlägg om Den förtydligade läroplanen i förskolan med länkar till en informativ film om vad det är som förtydligats?!

1 kommentar:

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...