tisdag 20 december 2011

Julbak

julbak

Jag har för första gången gjort egen pepparkaksdeg! Hade fått för mig att det var krångligt, men det var det ju inte alls. Jag använde ett recept från bloggen BakglädjeBritta Anderssons pepparkakor. Kristyr gör jag själv, på en äggvita, många deciliter florsocker och en skvätt citronsaft. Jag gör en strut av smörgåspapper som tejpas ihop.

Jag brukar göra placeringskort till julafton – i år blev det grisar och änglar med namnen på. På bilden ser ni minipepparkakor med överbliven kristyr! Jag gjorde pepparkakskalendern på samma sätt.

Sen gav jag mig på en ytterligare nyhet för mig, saffransbiscotti, Leilas recept. De var superlätta att göra och smakade mycket av saffran, som sig bör! En utmärkt gå-bort-present.

Nu står knäck och kola på tur. Är det något jag inte kan vara utan på jul så är det den franska chokladkolan jag gör från min mammas gamla husmorskokbok!

1 kommentar:

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...