onsdag 14 december 2011

Nosa på nätet

Jag fick mail från Statens medieråd, de undrade om jag kunde sprida ett av deras material. Jag kollade upp materialet och vill givetvis gärna göra det.

För det är viktiga saker det handlar om. Statistiken visar tydligt att barn tillbringar alltmer tid framför datorn och internet. Man kan diskutera hur nyttigt det är, men också hur man bör göra detta på ett bra sätt. Många föräldrar och pedagoger är medvetna om att man bör vara med barnet och har koll på vilka program och sidor de använder, men de finns också dem som inte inser faran i att släppa barnen fria. Barnen är så oerhört naturliga med datorer och annan teknik idag. Materialet från Statens medieråd heter Nosa på nätet – ett mediekunnighetspaket.

Nosa på nätet är ett paket som syftar till att öka mediekunnigheten bland i barn i 5-8-årsåldern. Materialet riktar sig i första hand mot barnen men även mot deras lärare och föräldrar.

Statens medieråd har i samarbete med Skolverket givit ut detta material.

Paketet består av:

  • En sagobok om källkritik för barnen.
  • En lärarhandledning med fakta om barnens datoranvändning
  • Ett presentationsmaterial  (powerpoint) för föräldrar som läraren kan använda på t.ex. föräldramöten.

Materialet är gratis och går att ladda ner direkt! Det går även att beställa materialet hem eller till skolan, även det GRATIS.

image

  

Så ta en titt och fundera på hur ni tänker kring datorer och internet – fördelar, nackdelar, möjligheter, risker.

1 kommentar:

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...