torsdag 8 december 2011

Vad utmärker en bra pedagog?

Hur är man en bra pedagog? Svår fråga, och svaret varierar nog från person till person. Vi är ju alla olika, med olika intressen, personligheter och sätt att vara. Jag tänker att det är viktigt att se varandras och ens egna styrkor, dra nytta av dem. Vad gör den där fantastiska kollegan så fantastisk? Vad är jag nöjd med och känner att jag gör bra i mitt arbete?

Förskoleforum finns en expertpanel där man kan ställa frågor, och just denna fråga kom upp där. Ingrid Pramling Samuelsson, professor i förskolepedagogik vid Göteborgs universitet, har svarat på frågan Vad utmärker en bra pedagog. Det är sju konkreta och tänkvärda punkter som kan vara bra för oss alla att fundera kring. Det handlar om att kunna ta barnens perspektiv, se helhet och individer, ha ämneskunskap, dokumentera kunnande, iordningställa en stimulerande miljö och mycket annat. Läs dessa punkter!

Nu är jag så klart nyfiken: Vad tycker NI gör en bra pedagog? Egenskaper, kunskaper, tillvägagångssätt? Lämna en kommentar och inspirera!!!

Förskoleforum är en sida för pedagoger inom förskola. Innehållet varierar från malldokument, artiklar, tips och inspiration kring pedagogik. Det är en sida man prenumererar på, men en del av materialet är gratis, som ex frågor och svar från expertpanelen. Man kan prova 2 månader utan kostnad!

image

1 kommentar:

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...