måndag 18 juni 2012

Material om NO, teknik och experiment i förskolan

Här kommer examensuppsatser som innehåller konkret arbetsmaterial och lärarhandledningar inom NO, teknik och experiment i förskolan.

image

Teknikövningar och pedagoger i förskolan. En undersökning kring pedagogers arbete med teknikövningar.

Författaren om materialet:

Mitt syfte med det här arbetet är att konstruera ett arbetsmaterial med tillhörande lärarhandledningar som pedagoger kan ha nytta av i sitt arbete med teknik inom förskolans verksamhet.

image

Experimentlådan: Ett laborativt läromedel inom ämnet kemi i kombination med bildskapande för 5- och 6-åringar

Om materialet:

Syftet med denna uppsats har varit att utveckla ett laborativt läromedel anpassat för att kunna användas med 5- och 6-åringar och låta pedagoger utvärdera detta. Det laborativa läromedlet, kallat Experimentlådan, har rört ämnet kemi i kombination med bildskapande i ett försök att introducera naturvetenskap på ett tidigare stadium än vad som idag är vanligt.

image

Kemi och fysik utomhus: Ett arbetsmaterial för förskolan

Om materialet:

Syftet med examensarbetet är att skapa ett lättförståeligt handledarhäfte som är riktat mot pedagogerna i förskolan inom ämnena kemi och fysik utomhus. Handledarhäftet är indelat i fem olika teman som innehåller olika experiment.

Kolla även in tidigare inlägg med arbetsmaterial inom matematik.

1 kommentar:

  1. Mannen ni är ej normala som tvingar barn i förskolan att plugga kemi o fysik mannen jag kan nt ens sj, kolla på min svenska es. KAOOZZ.

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...