torsdag 30 augusti 2012

Hur bemöta barn med språkstörning?

Via bloggen Prata mera hittade jag till bloggen  MinAlma. Där skriver en mamma, Stella,  till en dotter med en språkstörning. En av sidorna på bloggen heter Viktigt att tänka på och där har Stella gjort en bra lista som jag tycker alla som arbetar med barn bör läsa! Listan handlar om bemötandet av barn som har språksvårigheter, ett av tipsen är t ex att be barnet visa istället om man är osäker på vad barnet menar och att aldrig låtsas att man förstår. Alla punkter gäller ju alla andra barn också i och för sig!

image

Såhär inleds listan:

Barn med språksvårigheter har samma behov som andra barn av att bli tilltalade, att delta i samtal och att bli lyssnade på. Här kommer några saker att tänka på om man har eller möter ett barn med språksvårigheter:

Kolla även in sidan på bloggen som heter Om språkstörning!

3 kommentarer:

 1. Hej!!

  Vi har på vår förskola valt att arbeta med temat Empati, vilket är ett stort område som berör många olika delar på olika sätt. Har du tips? Länkar? ideer? Ålder 1-5 :)
  Tack för en bra och inspirationsgivande blogg :)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag kan klura lite. Om du mailar mig kan jag skicka ett dokument med tips och länkar kring tema vänskap som ju ligger nära!
  Maria

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...